Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Záhadná smrt sester (†16 a †22): Jejich mrtvoly našli v řece, byly k sobě slepené páskou

Sestry byly nalezeny mrtvé v řece. Jejich těla byla k sobě připevněná lepící páskou.
Sestry byly nalezeny mrtvé v řece. Jejich těla byla k sobě připevněná lepící páskou.  (Autor: Policie New York)
Autor: shp - 
2. listopadu 2018
15:41

Co se s nimi stalo? Spáchaly sebevraždu, nebo je někdo zabil? Vypadá to, že si někdo přál jejich smrt. Těla pohřešovaných sester Taly (†16) a Rotany (†22) Fareaových byla nalezena náhodným kolemjdoucím v newyorské řece Hudson. Jejich mrtvoly byly k sobě slepené páskou.

Policie v New Yorku vyšetřuje záhadnou smrt dvou muslimských sester ze Saudské Arábie. Jejich těla byla k sobě slepená páskou kolem pasu a kotníků tak, aby jejich vyhaslé tváře na sebe jako by hleděly. I když byla jednou z vyšetřovacích verzí sebevražda, kterou mohly dívky spáchat skokem z mostu George Washingtona, policie tuto možnost již vyloučila, informoval Daily Mail.

Rodina Fareaových přiletěla ze Saudské Arábie do Spojených států v roce 2015. Usídlila se ve Fairfaxu ve státu Virginia. V prosinci 2017 pak sestry údajně od rodičů pláchly. Když je policisté našli, dívky je prosily, aby nic neříkali rodičům. Vše nasvědčovalo tomu, že se od nich chtějí dostat co nejdál. V srpnu 2018 bylo vyhlášeno pátrání po Tale. Odvoláno bylo poté, co policie zjistila, že se nachází u své sestry v New Yorku.

17. října letošního roku se matka se svými dcerami naposledy zkontaktovala. Pak už o nich údajně neslyšela. 23. října jí ale zavolali ze saúdskoarabské ambasády, že se rodina musí vrátit domů. Její dcery prý požádaly v USA o politický azyl. O den později byly jejich mrtvoly nalezeny v řece. Policie nyní prošetřuje jak záhadnou smrt sester, tak jejich neméně záhadný život. Byly zavražděny kvůli tomu, že zneuctily svou rodinu?

Podle portálu Arab News šlo o normální rodinu. „Byli jako my všichni ostatní, byla to šťastná rodina. Zvěsti o tom, že sestry utekly z domova, jsou pro nás nepochopitelné. Je to nemožné. Jejich matka byla přirozeně ochranářská, ale rozhodně ne tak, aby je od sebe odehnala,“ řekli známí rodiny ze Saudské Arábie.

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání