Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Hororová noční cesta špitálem! Adámek (10) po operaci mandlí upadl do kómatu. Krvácel a tohle musel ujít po svých!

Autor: Jitka Pecharová, DH - 
20. října 2018
09:25

O případu Adámka (10), který po banální operaci mandlí skončil s vážným poškozením mozku, už slyšel asi každý v Česku. Kudy ale vedla jeho zoufalá noční cesta za pomocí, na níž nakonec stejně dlouhých 13 minut čekal?

Adámek ležel na lůžkovém oddělení pardubické nemocnice po operaci nosních a krčních mandlí. Chlapec začal krvácet v noci, čtvrtý den po operaci, v době, kdy byl na pokoji ve druhém patře dětského oddělení pardubické nemocnice. Tou dobou ještě nikdo netušil, co se jim v tu chvíli odehrávalo před očima. Zoufalá maminka přivolala sestru a apelovala na ni, aby okamžitě synovi zavolala pomoc, ta však údajně odmítla. Prý „nebylo až zas tak zle“. Opak se ale ukázal být pravdou.

Po nepochopitelném odmítnutí pomoci sestra poslala bezmocnou maminku i s jejím synkem na vzdálené oddělení ORL. K tomu, aby se Adámek v doprovodu matky a personálu dostal na ambulanci ORL, která je v téže budově, musel ujít desítky metrů napříč celým objektem z jednoho konce na druhý. Nejprve bylo nutné odemknout dveře na schodiště. Po něm chlapec absolvoval dvě patra do přízemí, kde personál musel odemknout další dveře do tehdy uzavřeného lůžkového oddělení ORL. Následovala dlouhá chodba vedoucí k dalším dveřím, které také bylo potřeba odemknout, aby se konečně dostal do prostoru před ambulance ORL. „Tuto trasu šel pěšky, nebo ho chvílemi maminka nesla v náručí,“ dodal Adámkův otec Jan Vyčítal.

Video  Neuvěřitelné záběry lékařky z Pardubic: Adámka (10) nechala krvácet a šla dál! Upadl do kómatu a má poškozený mozek!  - Jitka Pecharová, Blesk
Video se připravuje ...

Lékařka, která je doprovázela, je nechala samotné na chodbě a v klidu odešla. Zdravotní sestra se na krvácející dítě a vyčerpanou maminku jen vyděšeně dívala a zakrývala si rukou ústa. Uběhlo neuvěřitelných třináct minut, než přišla pomoc. Ovšem to už bylo pozdě. „Nedovedete si představit, jak dlouhých mi těch třináct minut připadalo. Jako celá věčnost,“ vzpomíná maminka Jana C.

Když na místo konečně dorazil lékař, našel chlapečka chroptícího a v bezvědomí. „Zahájil čtyřicet minut trvající resuscitaci, jež sice byla úspěšná, ale syn v důsledku těžkého poškození mozku z nedostatku kyslíku zůstal v kómatu,“ dodal tatínek.

Z veselého chlapce, který byl plný života, se stala smutná tvář. Nekomunikuje, nereaguje, nehýbe se. Rodiče jen doufají, že se na ně v budoucnu díky rehabilitaci alespoň usměje.

Chcete rodině pomoci? 

Rodině Adámka můžete pomoci i vy, a to přispěním peněz na nákup rehabilitačních pomůcek a léčbu jejich zasláním na transparentní účet 2001343629/2010. Bližší informace najdete na webu www.proadamka.cz Rodina je vděčná i za jakýkoliv potřebný dar a radu. 

Video  Neuvěřitelné záběry lékařky z Pardubic: Adámka (10) nechala krvácet a šla dál! Upadl do kómatu a má poškozený mozek!  - Jitka Pecharová, Blesk
Video se připravuje ...

lalia ( 20. října 2018 17:53 )

No to je dobré.Zdravotníci to zavinili a lidé mají výzvu,aby se skládali na vozíček pro Adámka?Nemá to zaplatit viník,nebo stát,když má na omské občany,kteří nepracují a stát přispívá na lidi a děti v Africe a na své nemá,to musí občané se starat?Není to potupné pro nás všechny,nejen pro matku Adámka?

flora ( 20. října 2018 16:54 )

https://www.proadamka.cz/ Tady to najdeš

mazliva.samicka ( 20. října 2018 14:45 )

A to tam byl s mámou...Kdyby tam byl sám, tak to třeba ani nepřežil... Život totálně na sra.čky...Kvůli jedný.."nedoceněný", zlý pi.ndě...

mazd ( 20. října 2018 14:10 )

Ta mladá lékařka skládala přísahu? Takový odpad.

Hankamad ( 20. října 2018 14:07 )

 To je zoufalství, hrozná bezmoc.Vím, že maminka si určitě teď říká, proc jsem tu sestru poslechla a vláčela synka po chodbě nebo proc jsem neudělala něco jiného. Je mi ji skutečně lito i Adámka. Doktorce by mela byt zakázána cinnost. Srdce vám to rve ,jak Adámek maminku objímá..držím jim neskutecne pesticky.Adamkovi posílám 1000 pusinek a maminku jdu financne podpořit.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání