Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Nechutné! Ošetřovatel (35) brutálně starce strhl z postele, tloukl botou a vláčel za pyžamo

8. září 2018
11:00

Otřesné záběry z australského Sydney obletěly svět. 35letý ošetřovatel na nich několikrát napadl 82letého seniora v jeho pokoji v domě s pečovatelskou službou. Muže mlátil botou, bil ho a svlékal ho z oblečení.

Brutální chování pečovatele natočila skrytá kamera, kterou do pokoje starého muže nechala nainstalovat jeho dcera poté, co se na těle jejího otce začaly objevovat modřiny a rapidně se změnilo jeho chování. Záběry odhalily, že muže napadl hned několikrát v rozmezí několika dnů koncem srpna. Seniora tluče botou, strká do něj. Když ho svlékal z oblečení, povalil ho na postel.

Když do pokoje klienta opatrovník vešel znovu, je na záběrech vidět, jak se nebohý stařec bojí a snaží se bránit. Síly 82letého muže a mladého statného ošetřovatele byly však neměřitelné.

Nemohu slovy vyjádřit své pocity, když jsem to viděla. Ten strach v jeho očích, to zděšení a bezmoc,“ říká se slzami v očích mužova dcera Ayda. 

„Jsem v naprostém šoku a velmi zasažený,“ řekl ředitel pečovatelského zařízení Bupa a zdůraznil, že pocit bezpečí a ochrana klientů je pro něj tím nejdůležitějším.

Ošetřovatel, který byl zaměstnán ve dvou pečovatelských domech najednou, byl neprodleně zadržen a byla proti němu vznesena obvinění. Před soudem stane 11. září.

 

Xeen ( 8. září 2018 17:05 )

U nás by stanula před soudem dcera, protože natáčela ošetřovatele bez jeho souhlasu.

majojo ( 8. září 2018 16:49 )

Proč už teda nemakáš ve šklebinci, zrůdko? Tam by ses našel.

kristinn ( 8. září 2018 15:29 )

práca so seniormi je veľmi, veľmi ťažká a mali by ju vykonávať len ľudia, pre ktorých je takáto činnosť poslaním, ľudia plní súcitu, empatie a porozumenia. predtým, ako ich na takúto prácu vezmú, mali by podstúpiť psychologické testy. Neodsudzujem dcéru, že otca umiestnila v domove. Iste má prácu, z ktorej treba žiť...

Amrasha ( 8. září 2018 14:45 )

 Kdyby se raději o vlastního tátu postarala sama

lenora ( 8. září 2018 12:53 )

DruhyKomunista: No i kdybych měla za tu práci ho..., tak by mě ani nenapadlo někoho mlátit nebo jinak trýznit. Vás ano?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání