Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Konečně pravda? Bývalý gangster promluvil o vraždě Tupaca Shakura (†25)

Pravda brzy vyjde najevo.
Pravda brzy vyjde najevo.  (Autor: Facebook)
Autor: msj - 
24. července 2018
22:59

Muž podezřelý ze zapletení do vraždy Tupaca Shakura přišel před televizní kameru s přiznáním, ze kterého mrazí. Rozpovídal se o detailech vraždy slavného rappera, ke které došlo v roce 1996 a doposud nebyla objasněna.

Duane Keith "Keefe D" Davis se přiznal, že byl přítomen ve voze, ze kterého se snesla smršť střel na ikonu amerického rapu – Tupaca „2paca“ Shakura. K vraždě došlo v září roku 1996.

Davis se k tomuto kroku rozhodl poté, co mu doktoři diagnostikovali rakovinu. „Už nemám co ztratit, jde mi jen o pravdu,“ říká do kamery v novém pořadu Unsolved, který bude již brzy ke zhlédnutí na Netflixu.

Davis, který je strýcem podezřelého Orlanda Andersona, také řekl, kdo ten osudný den zmáčkl spoušť. Seriál se pouští do detailů vraždy Tupaca a Biggieho – dvou rapových ikon z 90. let.

„Byl jsem důležitým členem gangu, byl jsem drogový dealer a jsem teď jediný, kdo vám může říct celou pravdu o vraždě Tupaca,“ říká jasně Davis na kameru v ukázkách na seriál.

Tupac Shakur v září roku 1996 projížděl Las Vegas společně se svým producentem Suge Knightem. Při zastavení na červené se k nim přiblížil bílý Cadillac a začalo se z něj střílet.

Tupac byl čtyřikrát postřelen a několik dní na to svým zraněním podlehl.

Američtí novináři nyní vyvíjejí tlak na policii Las Vegas, aby uvolnila nějaké dokumenty z vyšetřování. Policie však všechny žádosti zamítá se slovy, že vyšetřování stále probíhá.

Za vraždu Tupaca Shakura dodnes nebyl nikdo odsouzen. Americké centrum pro vyšetřování na policii Las Vegas naléhá s tím, že tento případ dosáhl historického označení, a tak by se vyšetřování mělo zpřístupnit veřejnosti.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání