Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Simona (20) za volantem zabila tři kamarády: Rodinám se ani neomluvila!

Autor: ČTK, lm, uá - 
9. května 2018
13:14

Tragickou nehodu, při níž loni v září zemřeli u Úštěku na Litoměřicku tři mladí lidé, začal projednávat litoměřický soud. Obžalovaná Simona P. (20), která tehdy řídila, řekla, že jí je to líto. Žádné emoce ale neprojevila a pozůstalým, kteří k soudu dorazili, se neomluvila. Ti ji označili za lhářku a chtějí po ní milionové odškodné.

Tragická havárie se stala loni 3. září kolem 5:00 na silnici I/15 u obce Zimoř. Posádka plně obsazeného malého vozu jela z nedaleké diskotéky v Úštěku. Auto ujelo jen několik set metrů. Podle žalobkyně se řidička po projetí táhlé zatáčky otočila dozadu, nesledovala provoz a vjela do příkopu. Auto pak narazilo do stromu.

Simona P. v přípravném řízení nevypovídala, před soudem řekla, že ji mladík, který seděl za ní, nejprve bouchal do hlavy. Následně podle ní vzal vlaječku fotbalového klubu a chtěl ji vyhodit. "Slyšela jsem, jak mi bouchá do kapoty. Asi jsem se otočila. Pamatuji si jen tu vlaječku, nic víc," řekla. Mladík byl jednou z obětí nehody.

Dopravní znalec Jiří Gregora řekl, že v době vyjetí mimo silnici jelo auto rychlostí 78 až 88 kilometrů za hodinu. Vyjetí nepředcházela žádná brzdná dráha a bylo plynulé. Auto sjelo do příkopu a do stromu narazilo rychlostí přes 50 kilometrů v hodině. "Pokud se řidič otočí na spolujezdce vzadu, tak s velkou pravděpodobností otáčí i volantem, a tak si lze vysvětlit plynulé vyjetí z komunikace na krajnici a dále pak pokračování příkopem. Ve chvíli, kdy byla v příkopu, už řidička neměla šanci to vozidlo srovnat zpět na vozovku, i když podle stop se o to zjevně snažila," uvedl Gregora.

Zranění obětí byla podle lékařky Andrey Vlčková fatální. Dva nepřipoutaní mladíci, Jakub (†17) a Vladimír (†25), kteří seděli vzadu, utrpěli devastující zranění hlavy, protože se po nárazu udeřili obrovskou silou o střechu auta, a zemřeli okamžitě. Kdyby byli připoutaní, podle Vlčkové by zřejmě přežili.

Kamarádka Simony P. Hanka (†26), která seděla vpravo vpředu a byla připoutaná, zemřela také. Auto narazilo do stromu u její strany. Záchranáři bojovali o život dívky marně. Další mladík, který jako jediný kromě řidičky přežil, utrpěl zlomeniny. Sama řidička měla otřes mozku.

Pozůstalí požadují odškodnění přesahující v součtu přes deset milionů korun. Zarazilo je především to, že se jim Simona P. dosud neomluvila a nekontaktovala je. Otec mrtvé dívky Jiří Hlůže ČTK řekl, že celá rodina se se ztrátou nemůže vyrovnat a je v péči lékařů. Simonu P. zná dlouhá léta. "Právě tím, že se známe tolik let, tak jsme čekali, že ta holka přijde a řekne alespoň to, že ji to mrzí. Bohužel se to nestalo," řekl Hlůže. Simona P. tvrdí, že omluva by v současné chvíli jen jitřila emoce a bolest.

Soud jednání odročil na začátek června, kdy chce vyslechnout poslední dva svědky. Následně by měly zaznít závěrečné řeči a rozsudek.

kradu ( 9. května 2018 16:51 )

to je ale khu.nda

luklovah ( 9. května 2018 14:05 )

sores vy jste nějak hotový z vynesením rozsudku a co ti mrtví mladíci že byli nepřipoutaní ti to skoro jistě zavinili sami a jestli ji pohlavkovali zezadu tak ani moc nevím jestli je politovat.Jen to děvče mělo smůlu.Moje dcera párkrát vezla omladinu ze zábavy střízlivá ale co ji dělali opilí spolucestující v autě bylo na pořádnou havárku.Samorřejmě se brzy na to vykašlala dělat opilcům šoféra.

lubosbeyr ( 9. května 2018 13:39 )

Už to vidím jak z ní páčej ty milióny.

( 9. května 2018 13:38 )

jj jestli jí tlupa vožralejch mlátila do auta a do hlavy tak by jí měli useknout ruce ach ta logika...

sores ( 9. května 2018 13:21 )

Bez milosti jí useknout ruce aby už nikdy nemohla řídit jako to dělají v Emirátech v přímém přenosu když někdo něco ukradne nebo zaviní. Je to tak správné, člověk se musí bohužel bát mít respekt jinak je do.by.t.ek!!! Bič a přísnost!!!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání