Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Labe vyplavilo bezhlavé tělo muže! Zavraždili ho před čtyřmi roky

Autor: ČTK - 
16. dubna 2018
16:04

Středočeští policisté hledají svědky, kteří by pomohli objasnit vraždu Poláka nalezeného před čtyřmi lety v Labi v Dolních Beřkovicích na Mělnicku. Pátrají po jeho známých či lidech, kteří muže viděli počátkem roku 2014 jezdit na kole v okolí Labe či Vltavy.

Kriminalisté by potřebovali zjistit, kde se muž vyskytoval, s kým se stýkal a jaké měl aktivity po celou dobu svého pobytu v Česku od července 2013 a zejména pak od 20. února 2014, kdy byl naposledy spatřen. Hledají jeho přátele, známé i svědky, kteří ho viděli. Zároveň přivítají jakékoliv poznatky související s případem.

Tělo - podle serveru iDnes.cz bez hlavy - našli 15. dubna 2014 u zdymadla lidé z bezpečnostního dozoru. Ve vodě leželo delší dobu. Muž u sebe neměl doklady totožnosti, podle otisku prstů bylo zjištěno, že je mrtvým tehdy jednačtyřicetiletý Marcin Jaroslaw Bala z Gdaňsku. Podle policie měl muž zřejmě v Polsku na svědomí krádež šperků a finanční hotovosti na bývalém pracovišti. Ve své zemi byl naposledy v červenci 2013. Poté pobýval v pronajatém bytě v Kralické ulici v Praze 10, kde byl naposledy spatřen 20. února 2014.

Muž měl vztah k České republice, především k okresu Mělník, kde koncem 80. let minulého století pracoval jeho otec. Od počátku 90. let v zemi nepravidelně pobýval, zejména v Praze.

"Víme, že navštěvoval herny. V tomto prostředí by jeho pohyb mohl někdo zaznamenat," uvedla policejní mluvčí Marcela Pučelíková. Při posledním pobytu v Praze muž často používal jízdní kolo, a to jak při přepravě po městě, tak k výletům po okolí. Mrtvý měl na sobě černý sportovní oděv černé barvy a na nohou trekové boty. Je tedy možné, že jel před smrtí na kole, které se však dosud nepodařilo najít. Podle policie by mohlo jít o sportovní bicykl modré barvy.

Zavražděný měřil asi 185 centimetrů a vážil 90 kilogramů. Měl robustní postavu, kolébavou chůzi, kulatý obličej, krátce střižené špinavé blond vlasy s čelními kouty, hnědozelené oči a pihy. Nosil dioptrické brýle. Hovořil polsky.

Policisté přijmou veškeré informace na kterékoliv služebně nebo na lince 158.

sachmat ( 17. dubna 2018 17:29 )

Labe vyplavilo bezhlavé tělo…, takže okatou blondy, prsatou moru a zrzavou (krvavou) Mery, můžeme rovnou vyloučit – Sadistický vrah, nebyla v žádném případě žena

gladio ( 16. dubna 2018 18:54 )

ale zavraždili ho demokraticky s pravdou a láskou v srdci vency lahvičky demokraté už nám chystají další hopdné kámoše ,islámské teroristy samé doktory z afriky a sýrie, Belgie hrozí Česku Pokud nepřijmete migranty, vnutíme vám kvóty silou http://www.blesk.cz/clanek/zpravy-politika/524072/belgie-hrozi-cesku-pokud-neprijmete-migrant y-vnutime-vam-kvoty-silou.html

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání