Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Agresivní policajt Daniel vyměnil heslo „Pomáhat a chránit“ za „Vyhrožovat a bít“ a zaútočil v hospodě

Autor: shp - 
16. dubna 2018
20:43

Co se mu honilo v hlavě? Opilý a možná i ovlivněný něčím jiným, vyváděl v úterý železniční policista Daniel P. (35) v jedné z hospod ve slovenské obci Bodot. Na agresivního muže, který hospodské, ale i dalším lidem vyhrožoval zabitím, museli zavolat jeho kolegy strážce zákona. Místní, kteří Daniela znají, jeho chování vůbec nechápou.

Heslo „Pomáhat a chránit“ si Daniel zaměnil za „Vyhrožovat a bít,“ protože jinak se jeho úterní incident v krčmě ani posoudit nedá. Muž do ní přišel už v agresivním stavu. To, co vyprávěl, vystrašilo i na ledacos zvyklou hospodskou.

Náhle se rozletěly lítačky, on vešel dovnitř celý nepříčetný, začal ošklivě nadávat chlapům a oplzlými nadávkami nešetřil ani mě,“ vzpomínala pro web Pluska.sk Mariana. Podle ní měl Daniel nejenom vypito, ale zřejmě si dal i něco jiného.

Poznám, když má někdo vypito, proto si myslím, že měl v sobě i něco navíc. Musela jsem mu načepovat pivo, chtěl ještě i cigarety, přičemž pro nic za nic stále nedával nejenom mně, ale i chlapům,“ dodává hospodská dnes už s úsměvem.

Chování Daniela v hospodě však ještě nebylo u konce, protože nezůstal jenom u výhrůžek zabitím. Za pultem se oháněl černou kabelou, brzy jednoho muže udeřil a po dalším chtěl hodit stoličku.

Byli s ním i dva chlapi, přičemž jeden z nich ho vyvedl raději ven. Když jsem mu tam přinesla pivo, začal být opět agresivní, a to mi ještě rozkopl i pytel s odpadem,“ dodala Mariana. To už ale do Bobota směřovali policisté.

Ti ho zpacifikovali a vzali nejdřív do nemocnice kvůli ošetření a pak do cely předběžného zadržení. Podle informací webu byl Daniel agresivní ještě v nemocnici, při převozu na policejní stanici se ale rozplakal.

Daniela, který má u železniční policie odslouženo už 16 let, nepoznali ani chlapi v hospodě. „On až takový nikdy nebyl. Když si vypije, občas je nepříjemný, no ale až takto ne. Asi měl nějaký zkrat,“ shodli se místní štamgasti.

Na okresní soud přivedli Daniela v poutech jeho bývalí kolegové. Soudce rozhodl, že ho bude stíhat na svobodě. Podmínkou ale je, že se bude pravidelně hlásit u probačního úředníka a nesmí se k lidem, kterým vyhrožoval, přiblížit. Hůře dopadl u zaměstnavatele.

Vyšetřovatel inspekce Ministerstva vnitra obvinil policistu z trestného činu nebezpečného vyhrožování, porušování domovní svobody a výtržnictví. Zatím evidujeme tři poškozené osoby a vyšetřování probíhá i nadále. Policistův nadřízený zpracovává návrh za jeho propuštění ze služebního poměru,“ řekla mluvčí Ministerstva vnitra Andrea Dobiášová.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání