Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C

Zkrachovalý policista z reality show to zkouší v politice: Mlátil mě, až mi popraskaly stehy, tvrdí o něm pejskař

Autor: ital - 
7. listopadu 2018
11:18

V druhé polovině dubna 2017 ve slovenském Trebišově měli dva městští policisté Jindřich S. a Erik P. brutálně zmlátit pejskaře Igora V. Alespoň podle jeho tvrzení. Oba dva strážníci byli obviněni ze zneužití pravomoci veřejného činitele, avšak soud je osvobodil pro nedostatek důkazů. Web Plus Jeden Deň zjistil, že Jindřich S. se chystá kandidovat ve volbách do městského zastupitelstva.

Dne 20. dubna 2017 předvedli dva policisté na stanici v Trebišově pejskaře Igora V. Předtím jej měli fyzicky napadnout a udeřit třemi ranami pěstí do obličeje. Muž říká, že utrpěl zlomeninu nosu, kolem očí měl podlitiny, na krku a na hlavě také. Nedávno před incidentem podstoupil operaci v oblasti konečníku, kde měl stále ještě stehy. Ty mu, jak tvrdí, při opakovaném pádu popraskaly.

Policisté skončili před soudem za zneužití pravomoci veřejného činitele. „Poškozenému způsobili poranění, která měla za následek pracovní neschopnost po dobu šesti dní,“  tvrdil mluvčí Krajské prokuratury v Košicích Milan Filičko.

Během tříhodinového soudního řízení byli vyslechnuti svědci, znalec z oboru zdravotnictví i obě protistrany. Prokurátorka žádala uznání policistů vinnými a vyměření patřičného trestu. Obhajoba byla pro jejich osvobození.

Soudce nakonec vyhověl požadavku obhajoby, a to pro nedostatek důkazů. Oba obvinění se netaji svou spokojeností, ovšem prokurátorka se po vynesení rozsudku odvolala a případ bude nadále řešit Krajský soud v Košicích.

Obyvatelé Trebišova nebyli rozsudkem nijak překvapení, spíše s tím počítali. Ostatně výbušná povaha byla u Jindřicha S. zřejmá z jeho účasti v televizní reality show. Tu prý musel už po třech týdnech opustit kvůli svému agresivnímu chování.

Web Plus Jeden Deň zjistil, že se případ obviněných policistů v tajnosti vleče již déle než rok. Uvádí, že důvodem může být kandidatura obžalovaného Jindřicha S. na post člena městského zastupitelstva. Zmíněná kauza by při volbách neprospěla ani jemu, ani kandidátovi na primátora, kterého Jindřich podporuje.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání