Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 22°C

Rodiče Jána Kuciaka a Martiny Kušnírové: O vraždě našich dětí nic nevíme! Gašpare, odstup

Autor: ana - 
20. března 2018
05:00

Rodiče zavražděného slovenského investigativního novináře Jána Kuciaka (†27) a jeho snoubenky Martiny Kušnírové (†27) promluvili v exkluzivní relaci TV Markíza. Jejich slova se vpíjela hluboko pod kůži. Ani jeden z rodičů nevěří ve férový průběh vyšetřování. Podle jejich slov by měl okamžitě odstoupit policejní prezident Tibor Gašpar.

Právě Gašparův švagr byl totiž často zmiňován v článcích zavražděného novináře Jána Kuciáka. Miroslav Bödör je vlivný nitranský podnikatel napojený na vládní stranu SMER. Rodiče chtějí bojovat za jeho odstoupení.

Gašpare, odstup!

Jozef Kuciak, otec Jána, a Zlatica Kušnírová, matka Martiny v živém přenosu vyjádřili pochybnosti k průběhu vyšetřování. Zdrcení rodiče nechápou a kroutí hlavou, jak je možné, že politiky nezajímá vražda dvou mladých lidí.

Jozef je zničený, když slýchá, jak policejní prezident mluví o drogové stopě, která by měla vést k jeho mrtvému synovi. „Janko nikdy s drogami nic neměl, nikdy o drogách ani nepsal, vždy se věnoval hospodářské kriminalitě. Jednoznačně to je odvádění pozornosti od toho, co se děje,“ řekl Jozef Kuciak.

 „Gašpar by měl jednoznačně odstoupit, už jen kvůli tomu, jak vystupuje a vede vyšetřování. Není kompetentní pro tuto funkci. Jako profesionál selhal. Možná je dobrý manažer ale špatný policajt,“ vyjádřila své přání Martina Kušnírová.

Vyšetřování jde o desíti k pěti

Rodiče zavražděného páru mají pochybnosti ohledně vyšetřování. „Nemám z toho nejlepší pocit, stále věřím ve vytvoření mezinárodního týmu. Mají lepší technické zabezpečení a celkově zkušenější vyšetřovatele, zatím je to na bodě mrazu,“ prozradil Jozef a jeho názor sdílí i Martina: „Všechno je tam zmanipulované. Nemají žádné výsledky ohledně vyšetřování vraždy našich dětí. Vše se snaží hodit na vedlejší kolej, aby se pozornost přesunula jinam.“

Šaráda s výměnou vlády zdrceným rodičům nestačila. „Vždy jsem čekal, že se najde alespoň pár čestných lidí, ale jak vidím, politika není o ničem jiném, než o honbě za koryty a zisky. Slouží jenom sami sobě,“ řekl naštvaný Kuciak.

Děkujeme, že jste s námi

Oba rodiče poděkovali všem lidem, kteří se připojili k protestům. „Já tomu nedám pokoj, dokud se nepodívám vrahům a lidem, kteří si to objednali, do očí,“ řekla se slzami v očích Martina a jedním dechem dodala: „Když vidím její fotografie, tak stále nevěřím tomu, co se stalo. Jsme vděční lidem a celému národu, že nás v tom nenechali samotné, že bojují s námi a za ně, aby se to vše spravedlivě vyšetřilo.“

Video Slováci v Praze demonstrovali před slovenskou ambasádou. Chtějí změnu vlády. - Eva Fornálová
Video se připravuje ...

Matka Jána Kuciáka se v živém vstupu odmítala vyjadřovat. Smutek ze smrti mladého páru stále nese velmi těžce.

priserka ( 20. března 2018 11:47 )

kajman1: přečti si to po sobě. Asi jsi nechodil do školy, protože takto nepíše ani dítě z první třídy. Nezlob se, ale při psaní trochu uvažuj .

abaron ( 20. března 2018 11:23 )

... iným zase chodí do bytu tajná štb so súhlasom vedenia pz a straší ich, že im tam niečo podstrčí keď nebude poskakovať ako si naplánovali hárem z topiek Gašpar čisté policajné svedomie nemá

abaron ( 20. března 2018 11:20 )

iných itp sleduje na každom kroku a o tomto že by nevedeli, že sa tam motá a vyzvedá inf na článok ??? fakt divné

avina ( 20. března 2018 11:15 )

Putna, no nazdar! Pozadí vraždy musí být komplikované, když ho využívají tito lidé ke své politické slávě. Fuj, Putna!

priserka ( 20. března 2018 09:52 )

kajman1:a teď bych to prosila přeložit do srozumitelné češtiny...děkuji

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání