Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Jána popravili na schodech, Martinu do temene hlavy: Rodiče zavražděného Kuciaka a jeho snoubenky prozradili šokující detaily

Autor: ljš - 
6. března 2018
12:12

Vypravili se na místo činu a našli tam hrůzu, na kterou nikdy nezapomenou. Rodiče Jána Kuciaka (†27) a jeho partnerky Martiny Kušnírové (†27) promluvili pro Českou televizi o tom, co v domě, kde vrah popravil jejich milované, viděli a co z toho vyvozují.

"Podle polohy těl, jak to tam vypadalo, když jsme se tam byli podívat, to vypadalo spíš, že asi Martinka byla první. Ty krvavé stopy, to do smrti nezapomenu," uvedl v pondělním pořadu Reportéři ČT Jánův tatínek Jozef Kuciak.

Z toho, co viděl na místě činu, vyvozuje i možný čas vraždy. "Zdá se mi z toho, že to bylo ráno a Janko se chystal do práce. Pravděpodobně šel ubrat výkon na plynovém kotli, aby nemusel topit celý den naplno. Protože on byl zastřelený na schodech, kudy se vychází z kotelny. Ležel tam na těch schodech a Martinka byla v kuchyni," vysvětlil zdrcený táta.

Policie již dříve uvedla, že snoubenci byli zavražděni každý jednou ranou, mladého novináře trefil vrah do hrudníku, jeho přítelkyni pravděpodobně krátce předtím do hlavy. Nikoli ale do čela, jak se předpokládalo. Matka mladé archeoložky v pořadu ukázala, že její dcera měla ránu na temeni hlavy, jako by ji vrah trefil svrchu. Mohl ji tak například donutit před smrtí kleknout, nebo ji zastihl sehnutou.

"Tady měla Martina díru do hlavy," ukazuje maminka Zlatica Kušnírová na temeno hlavy "Tady měla Martina díru do hlavy," ukazuje maminka Zlatica Kušnírová na temeno hlavy | Reprofoto ČT/Reportéři ČT

Video  Rakev spustili do hrobu, rozezněly se zvony. Při emotivním loučení se zavražděným Kuciakem tekly slzy  - Jan Jedlička, David Malík
Video se připravuje ...

Nedůvěra

Rodiny zavražděných jsou také velmi rozhořčeny z probíhajícího vyšetřování. Rozzlobilo je především vyjádření policejního šéfa Tibora Gašpara, který hovořil o drogové stopě případu, kterou ale později dementoval. "To bylo jasně zavádějící. Že nějaký narkoman tady skáče přes ploty! V pátek. To bylo tak trapné, tak hnusné, že opravdu nenacházím slov. To si dovolí říct přímo náš prezident policejního sboru," zlobil se Kuciakův otec.

Policii nevěří ani matka Martiny, která po celou dobu rozhovoru podpírala Kuciakovu maminku. "Vnitřní pocit mi říká, že jim nemám věřit. To chvění, ta nervozita, sama nedokážu popsat ten pocit, ale určitě jim nevěřím. Vzhledem ke všem okolnostem, těm verzím a tomu všemu, jak to publikují. Jak pan Fico říkal, že kvůli tomu nespí všichni policajti, a kde jsou naše noci, kde je naše spaní. Dokud budu živá, neusnu," řekla před domem, v němž byla popravena její dcera.

Mafie

Ján Kuciak byl spolu se svou partnerkou Martinou Kušnírovou zastřelen před dvěma týdny v svém domě ve Velké Mači. Pachatel zatím nebyl dopaden a znám není ani jeho motiv. Nejpravděpodobnější verzí však je, že mladý novinář zemřel kvůli své práci. Ve svém posledním nedokončeném článku rozkrýval spojení mezi italskou mafií na Slovensku a vládní stranou Smer premiéra Fica.

Vše o smrti novináře Jána Kuciaka čtěte zde >>>

Poslední článek Jána Kuciaka o propojení italské mafie a slovenské politky najdete zde >>>

Video  Otazníky kolem vraždy novináře a jeho dívky: Tři kávy na stole a odemčené dveře  - TV JOJ
Video se připravuje ...

noacojezase ( 7. března 2018 00:36 )

Já znám jen figu borovů.

vlasok ( 6. března 2018 23:47 )

A vám už figu drevennú záleží na vyšetrovaní dvoch ľudí, už pripravujete revolúcie, máte narobené západné odznaky, všetko pripravené a takí hlupáci ako sy ty, sa môžu ísť realizovať na námestia, za cudzích oligarchov, ktorí ledva čakajú na korisť.

vlasok ( 6. března 2018 23:44 )

pulsar , ty si tak hlúpy a neznalý európskych zákonov ,až hrôza, vieš ty vôbec ako sa rozdeľujú dotácie v poľnohosp. z Európskej únie? Tieto dotácie sa rozdeľujú podľa európskej legislatívy a nie podľa slovenskej legisslatívy, až ti to niečo hovorí. A každý, kto tieto podmienky splní tieto dotácie dostane podľa europskeho vzorca.

Babika ( 6. března 2018 22:49 )

Sorosov cecok trepes nezmysli prave ze prepojenie talianov s mafianskym klanom sa vobec nepotvrdilo .... Zlodejsky mafiansky klan mas okolo mimovladok podporovanych hlavne Sorosom ... ale ver ze Fico uz s tym narobi poriadky preto tolko kvikotu z mimovladok vedia dobre ze dotacie nepridu ked ichj cinnostou je rozklad statu ... cim viac pometenci kvicite tym lepsie ...

pulsar ( 6. března 2018 21:49 )

Taliani upozornovali Slovensko uz davno na mafianske struktury, mafiansky zlodejsky ZDER na cele s primitivnou slizkou Filckou to ignorovali a namiesto toho rozdavali talianom na Slovensko velke dotacie, ludia zo ZDERu sa s mafinami fotili, stetky z financneho ustavu chodili s talianskymi mafianmi na zatrtkove dovolenky, Fico trtka mafiansku stetku a tak dalej. Uz len zato by mal ZDER skoncit! Smrt dvoch mladych ludi je len vysledkom stavu na Slovensku za ktory moze prave zlodejsky mafiansky ZDER! FICO DO BASY!!!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání