Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Zabili jsme ho kvůli penězům! Mladí kickboxeři se přiznali k vraždě Honzy (†19). Použili i nůž

Autor: uá - 
29. ledna 2018
12:35

Honza M. (†19) ze Žatecka, za jehož vraždu skončili v neděli ve vazbě dva mladíci (18 a 19) ze Žatecka a Mostecka, umíral trýznivou smrtí. Vyplynulo to z výsledků pitvy. Oba obvinění se k jeho vraždě přiznali.

Podle přátel, s nimiž Blesk mluvil, byl Honza hodný kluk, žádný grázl. Měl rád motorky a auta, která coby vyučený automechanik opravoval. Nikdo z nich si nedokázal vysvětlit, proč se zapletl s vyznavači kickboxu. Ti ho před smrtí bili, kopali a bodali nožem, jeho tělo pak pohodili v lesíku u Bítozevsi.

Spekulovalo se o sporu o peníze, tento motiv teď potvrdili i policisté. „Za zločinem stály osobní spory a nevyjasněné finanční pohledávky. Obvinění se k činu doznali,“ uvedla policejní mluvčí Alena Bartošová. Dodala, že oba mladíci jsou obviněni nejen z vraždy spáchané zvlášť trýznivým způsobem, ale i z vydírání.

Podle policie byl Honza zavražděn už předminulý víkend. Jeho tělo leželo v lesíku několik dní, až ve čtvrtek ho objevil myslivec. Jeho přátelé se s ním teď loučí na sociálních sítích, zorganizovali pro něj i spanilou jízdu.

U domu, kde žil se svými rodiči, vytvořili pietní místo, kam pokládají květiny a zapalují svíčky.

moiaza ( 29. ledna 2018 18:35 )

Vy tomu nerozumíte. Je to daň za sobodu a demokracii. Tak to vždy vysvětloval Havel.

ostravjak ( 29. ledna 2018 13:26 )

V tomto případě a případech podobných, kde se jedná o obvzláštˇ brutální vraždu jsem pro obnovení trestu smrti a to bez dizkuze.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání