Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

Ericha popravili a zakopali v lese na Moravě: Z vraždy obvinili bratry

Autor: red - 
8. října 2017
09:54

Od loňského listopadu byl nezvěstný 24letý Slovák Erich O. Naposledy ho viděli, jak se na parkovišti ve firmě v Trenčianské Teplé, kde pracoval, baví s několika muži. Pak beze stopy zmizel i se svým autem. To bylo po několika týdnech objeveno v řece, jeho tělo našli nyní. Zakopané v lese na Moravě.

O kriminálním případu, který tragicky skončil právě za českými hranicemi, informují slovenská média. Protože je však policie skoupá na slovo, co se přesně stalo, je možné kauzu rekonstruovat zatím jen z několika svědectví lidí s případem obeznámených.

Erich zmizel před více než půl rokem z parkoviště svého zaměstnavatele. Svědci ho naposledy viděli, když se bavil se třemi muži, kteří se maskovali kuklami nebo kapucemi. „Sebrali ho, když odcházel z práce,“ nechala se tehdy slyšet Erichova babička, která už tehdy myslela na nejhorší.

Po pár týdnech bylo nalezeno Erichovo auto. Toho se vrazi zbavili v derivačním kanále. Policii však stále chybělo to nejdůležitější – tělo. To bylo nyní nalezeno zakopané v lese u moravského Brumova. Erich zemřel zřejmě jen krátce poté, co zmizel. Vrazi ho nejspíše popravili a v kufru auta převezli za české hranice, kde ho ukryli. Poté se vrátili zpět na Slovensko a zbavili se Erichovy zelené octavie.

Z úkladné vraždy byli obviněni dva 25letí bratři Dominik a David z okolí Považské Bystrice. Pachatelům, kteří jsou nyní ve vazbě za drogovou činnost, nedovolené ozbrojování a založení zločinecké skupiny, hrozí v případě prokázání viny až doživotí. Bratři byli nejspíše hlavou zločineckého gangu. Celkem je do případu zapleteno 12 osob, které jsou mimo jiné obviněny ze zosnování a podporování teroristické skupiny.

Není vyloučené, že si s Erichem někdo vyřizoval účty, nebo se zapletl do něčeho, s čím nechtěl mít nic společného. Za svůj krátký život se několikrát dostal do křížku se zákonem. V roce 2013 byl odsouzen za spolupodílnictví na loupeži a o tři roky později se před soud dostal kvůli výtržnictví.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání