Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 22°C

Martin i s rodinou zemřel pod kamionem: Po smrti zůstal sám! Pohřbili ho bez Aleny a mimo rodnou obec

Autor: bop - 
7. října 2017
10:52

Žili a zemřeli spolu, na posledním odpočinku ale spočinou daleko od sebe. Alena (†31) a Martin (†32) zemřeli i s měsíční dcerkou Viktorkou pod koly kamionu. Maminka s děťátkem však budou pochovány v Čechách, zatímco otec Martin byl pohřben na Slovensku. Dojemného rozloučení se zúčastnilo dvě stě lidí...

Pozůstalí mladé rodiny to stále nedovedou pochopit. Na Slovensko jeli Alena s Martinem, protože se chtěli vzít a potřebovali k tomu jeho rodný list. Chtěli také ukázat měsíční Viktorku slovenským příbuzným. Ti se jí však už bohužel nedočkali... Rodina v pondělí nad ránem havarovala a otec Slovák, matka Češka i malá dcerka přišli o život.

„Alenka bude pohřbena asi v Česku i s dcerkou. Měla jsem ji ráda jako svou další dceru. Rodiče ji budou chtít mít u sebe. Už jsem s nimi mluvila, jsou v šoku a neumí se z toho vzpamatovat. Já si syna pochovám tady,“ prohlásila před časem Martinova maminka Ludmila (51). A jak řekla, tak se také stalo. 

Poslední rozloučení s Martinem už proběhlo. Zúčastnilo se ho prý asi dvě stě lidí. Martin však nespočinul ve své rodné vísce v Trnkově u Prešova, ale o kousek dál. Smuteční obřad byl vedený evangelickým knězem v kostele v sousední vesnici. 

„Loučíme se s tebou, synu," máma Ludmila, otec Jožko, sestra, bratči. I rodiče tvé milované partnerky Alenky, pro které jsi byl jako jejich syn. Spěte sladce, naše drahé děti,“ pronesl kněz nad rakví jménem příbuzných.

Duchovní hovořil také o tragické síle události, která všechny pozůstalé naprosto šokovala. „Když se rozšířila zpráva o tragické nehodě celé rodiny, vám přišla nejhorší zpráva o smrti vašeho syna, jeho přítelkyně a jejich dcerky. Pondělní datum se navždy zapíše do vašich srdcí, které zasáhla bolest a smutek. Smrt se vás dotkne, až když jsme shromáždění na takovémhle místě. A takováto událost nás nutí zamyslet se a přehodnotit naše životy,“ promlouval ve své smuteční řeči. 

Nakonec se kněz pokusil dodat pozůstalým odvahu a sílu skrze náboženství, které rodina vyznávala. „Bude nám chybět jeho úsměv, slovo, zkušenosti, ale povzbuzuje vás víra ve vzkříšení a že se s ním znova setkáme, “ pronášel k otřeseným lidem slova útěchy.

VIDEO: Tříčlenná rodina zahynula po srážce s kamionem.

opava ( 21. října 2017 09:32 )

Je to moc smutné a také mě mrzí že se tady lidé vyjadřuji negativně a posměšně a také že je nepochovali spolu přeci by byli spolu a rodina vždy mohla dojet jako my jezdíme na Slovensko

zednik ( 7. října 2017 17:52 )

Potřeboval rodný list kvůli svatbě? To je zas jen nějaký doják ne ? Ten by přeci měl už předložit v porodnici, pokud by se dítě mělo jmenovat po něm. Nicméně, je to smutná událost a pozůstalí stojí za pr.dlajs, když se nedokázali dohodnou a odřízli je od sebe

srpmistr ( 7. října 2017 16:38 )

Nahlášeno redakci jako spam.

plebejec ( 7. října 2017 15:44 )

Rakev, rakev, rakev...tři dny nic jiného neukazujete !!!! Nedéláte reklamu pohřebnictví? Vy se libujete v takové morbiditě? Vy máte zapotřeby prožívat orgazmus a extázu př zveřejňování série fotek a videí z pohřbu? Kde zustala etika vuči pozustalýn? Jste vygumovaní nekrofilové, jděte dělat hrobníky nebo spalovače do krematoria. Opravdová žumpa!

ellka ( 7. října 2017 15:11 )

Zverejnuju sa tu zmatocne informacie. Podla prvych na Slovensku sla rodinka s dietatom do nemocnice v Martine, kde sa vraj dieta narodilo, podla dalsich sli vybavit rodny list dietata, ale ten sa vybavuje tam kde sa narodilo, teraz si sli pre rodny list otca. V kazdom pripade, je to tragedia. A toto sa mohlo stat aj keby necestovali s tak malym dietatom. Jednoducho, cesta v noci a mikrospanok.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání