Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Řidiči kamionů jsou nuceni porušovat zákon: Jezdí přetížení a klidně celý den

Autor: mav, TV JOJ - 
30. listopadu 2017
14:30

Řidič kamionu z Humenného přišel s informací, že řidiči jisté přepravní firmy stráví za volantem i více než 20 hodin a jezdí přetížení. Porušení zákona už potvrdili i slovenští inspektoři práce. Podle řidičů ale firma pokutu zaplatí a zákon se vědomě porušuje dále.

Přetěžováním návěsu řidiči doslova riskují. Kamion byl přetížen o 16 tun na návěsu,“ říká řidič Pavel. Tvrdil, že firmu na porušení zákona upozorňoval. Odpověď zněla takto: „Ty se nestarej, pouze jezdi. Oni zaplatí pokuty a opakuje se to nonstop,“ pokračuje Pavel. 

 

Firma se k problému nechtěla vyjádřit. Pavel není jediný řidič kamionu, který má takové zkušenosti. Nutil nás jezdit i 20 hodin, i více. S přetížením i 28 tun, někdy 30,“ stěžuje si Štefan. Inspektoři práce provedli u dopravní společnosti inspekci a zjistili několik porušení zákona.

Inspekcí bylo zjištěno, že uvedený zaměstnavatel organizoval práci řidičů tak, že nebyli schopni dodržet doby řízení, přestávky a časy denního a týdenního odpočinku,“ říká Vilém Kukumberg z Inspektorátu práce. Zaměstnanci se chtějí obrátit na policii nebo na soud. Riskují proto i ztrátu zaměstnání. Říkají, že kolotoč placení pokut a opětovného porušování zákona musí skončit.


florimon ( 30. listopadu 2017 15:32 )

 U je to stejny.

Zobrazit celou diskusi