Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Dcera mrtvého řidiče z nehody s českým kamionem, při které zemřelo 8 lidí: Naše bolest není menší

Autor: aba - 
23. října 2017
21:01

Otřesná dopravní nehoda z minulého víkendu, při které zemřelo osm lidí, stále nedává spát Slovensku. Na sítích hojně diskutují o možném viníkovi za smrt sedmi ošetřovatelek, které se do vlasti vracely z Rakouska. Otevřeně teď promluvila Markéta (25), dcera mrtvého řidiče mikrobusu Milana (†54), která už to nechce dál poslouchat.

U nehody nikdo z diskutujících zřejmě nebyl, a tak na vlastní oči neviděl, co se v sobotu 14. října nad ránem odehrálo, stejně tak jako ještě nejsou známy výsledky vyšetřování. Názorů má ale na sociální síti každý dost a dost a to se přestává líbit Markétě, dceři mrtvého šoféra mikrobusu.

Milan Bančej (†54) v osudnou noc řídil mikrobus, který se čelně srazil s českým kamionem. Řidič kamionu utrpěl jen lehká zranění, ale v mikrobusu zahynul Milan i šest ošetřovatelek. Sedmá podlehla minulou neděli svým zraněním v nemocnici. Proti závěrům diskutujících na sociální síti se však Martina rozhodla ohradit.

„Co se stalo, je obrovská tragédie, puká mi srdce, prosím ale, ať se nikdo netváří, že on rodinu neměl nebo byl nepodstatný. Byl to výjimečný člověk a skvělý a zodpovědný šofér. Neumím si představit, co se té noci mohlo stát, ale vím, že kdyby mohl, udělal by všechno pro to, aby zachránil život 7 ženám, za které nesl v autě zodpovědnost,“ píše v reakci na jeden z komentářů Martina.

I on měl totiž rodinu, byl otcem dvou dětí, měl vnučku a partnerku a ti se ze smrti svého milovaného stále nemohou vzpamatovat. „Je snad naše bolest menší než pozůstalých po těch nebohých ošetřovatelkách? Táta byl zodpovědný řidič,“ řekla jeho dcera pro server Pluska.sk.

I jeho přátelé o něm mluví jako o milém člověku, který by pro záchranu druhých udělal všechno. Milan měl s přepravou osob dlouholeté zkušenosti. Jak Martina prozradila, dopravě ošetřovatelek se věnoval zhruba patnáct let, posledních několik pro rakouského přepravce. Ten se podle jejích slov rodině s žádnou kondolencí prozatím neozval.

Video: Slovenský exministr vnitra havaroval, podle informací TV JOJ byl opilý

 

Tibi ( 24. října 2017 06:36 )

Přečetl jsem si množství článků,publikovaných k této tragické nehodě.Pokud vezmeme trasu Michalovce-Graz a zpět pro jednoho řidiče je to opravdu moc.V době nehody měl řidič najeto 1400 km.Skupina B 8+1 nemá žádné omezení při přepravě osob.Může ji vykonávat téměř každý,vůz ani řidič nepodléhá žádné kontrole jako to je u skupin D1 nebo D.Nemá tam tachograf tak pro něj neplatí žádná omezení a to je příčina mnohých nehod.Pokud tento druh dopravy nebude mít jasná pravidla podobná nehoda se může znovu stát kdekoli.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání