Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Záhadná smrt českého páru v Tatrách rozluštěna? Osudné rozhodnutí

Autor: ljš - 
30. listopadu 2017
10:40

Měli spát v klidu na chatě, místo toho umrzli pod vrcholem hory Chopok v Nízkých Tatrách. Dvojice Čechů Hanka (†47) s Honzou (†60) zřejmě doplatila na své rozhodnutí náhle změnit plány.

Objímající se těla českých skialpinistů našli turisté z Polska. Záchranáři už jim ale bohužel nemohli pomoci. Mrazivou noc neměli šanci přežít.

Podle několika svědků byla den před tragédií dvojice ve výborné náladě. Překvapivě se ale z chaty, ve které bydlela, odhlásila, přestože tam měla strávit ještě jednu noc. To tvrdí i zkušený horal Radovan. „Měli přespat na chatě, ale zrušili si nocleh,“ potvrdil osudné rozhodnutí na Facebooku.

Pár byl přitom nalezen jen kousek od hlavní cesty na vrchol Chopku, na němž se nachází známý hotel. „Do Rotundy už to nebylo daleko. Do doliny by nesešli, protože je to tam cestou na Kosodřevinu samá skála,“ vysvětlil horal.

Turisty zřejmě zaskočilo špatné počasí, kvůli kterému zcela ztratili orientaci. Záhadou je, proč si nezavolali pomoc, když u sebe oba měli mobilní telefony.

Zda chtěli Honza s Hankou spát přímo v Rotundě na Chopku, nebo se plánovali vydat ještě dál, zatím není jasné. O svých plánech totiž nikomu v chatě, kde si zrušili poslední nocleh, nic neřekli.

 

Monikay ( 30. listopadu 2017 16:01 )

„Byli lehčeji oblečení a neměli s sebou ani spací vaky. Zatím se našly jen jedny lyže a ani ty neměli zapnuté. " Oni novináři taky mastí ty články jak je napadne.

Monikay ( 30. listopadu 2017 15:58 )

Aha, já četla naopak že neměli vhodné oblečení atd.

Monikay ( 30. listopadu 2017 13:27 )

myslela jsem si že skialpinisti se umí na túru lépe vybavit....

msml20 ( 30. listopadu 2017 12:18 )

.Svatá pravda. .

hogofogo173 ( 30. listopadu 2017 11:29 )

Takže rozluštěno není zase vůbec nic. Pleskači zase jenom provádějí recyklaci článku. Schválně, kolikrát ho sem ještě hodí..

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání