Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Evu (†28) ubodal nebezpečný recidivista: Dcerky na pohřeb nepřišly

Autor: bop - 
25. února 2017
17:12

Nebyla to jeho první vražda, ale doufejme, že poslední. Když Miroslav Š. (50) v penzionu po hádce ubodal svou partnerku Evu (†28), po které zbyly dvě děti (9 a 10), šel se sám udat na policii. Mladá maminka měla v pátek pohřeb. Proč na něj nedorazily její dvě dcery?

„Teď jsou dcerky u mě. Budu bojovat, aby mi je přidělili. Chci se o ně starat. S novou partnerkou mám další dvě děti, ale všichni spolu vycházejí velmi dobře. Bydlíme ve stísněnějších podmínkách, ale už jsem si podal žádost na byt,“ řekl slovenskému deníku Nový čas Robert, bývalý partner zavražděné Evy a otec jejích dvou dětí.

Přestože spolu někdejší pár už dlouhou dobu nežil, vycházeli spolu oba moc dobře. „Komunikovali jsme bez problémů. Nevěděl jsem, že se s ním vídá. Kdyby ano, prověřil bych si ho. Ne kvůli expartnerce, ale kvůli tomu, s kým tráví čas moje dcerky. A možná by to takhle nedopadlo,“ uvedl bývalý druh zesnulé Evy.

Přiznal také, že nechtěl, aby malé holčičky Evka a Robka přišly matce na pohřeb. Smrt maminky prý snášení velmi špatně. „Jako poslední dárek chtěly dát mámě do rakve jejich společnou fotku. Nebylo by to ale správné, fotky živých se nemají dávat do země. Rozloučíme se s ní potom spolu, až to všechno skončí,“ dodal Robert na vysvětlenou.

Na mši před pohřbem nebyla ani matka zavražděné Evy, ani její otec. Rodiče se s milovanou dcerou loučili o samotě v domě smutku. „Ať si říká kdo chce, co chce. Byla to moje dcera, a chci s ní být co nejdéle. Rakev je zavřená. Viděli ji v ní jen ti nejbližší. Chceme, aby si ji všichni zapamatovali takovou, jaká byla před tím, ne znetvořenou,“ řekla nešťastná matka Antonie, kterou musel nad hrobem dcery podpírat Evin otec. Ztrátu mladé ženy těžce nesli i její sourozenci, kteří se navzájem objímali a plakali, když ukládali tělo sestry do země.

Mladou maminku Evu (†28) ubodal partner Mirek (50), zasadil jí skoro šedesát ran do oblasti hlavy, šíje a ramen. Žena zemřela na vykrvácení a Mirek se šel následně udat na policii. Nebylo to poprvé, kdy vraždil. V létě 2016 ho předčasně propustili z vězení, kde si měl odpykat 23 let za vraždu předchozí partnerky Evy (†18), která byla navíc těhotná. Pustili ho po pouhých 11 letech. Přitom už v roce 1990 skončil v kriminále za to, že polil partnerku Zuzanu kyselinou.

alfasamec ( 3. března 2017 18:22 )

Chalan si zrejme dačo vypil, určitě toho terazki lutuje. Sůd určitě najde dajaků polahčujíců okolnost a chalana jistotně ospravedlní. Boha jeho...

oliiiii3 ( 26. února 2017 00:40 )

To nevedela ze ten jeji dedek byl v lochu, byla mlada skoda ji. A chudinky deti, hlavne at se o ne postara dobře tatka,

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání