Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Deník zavražděné Evy (†18) vydal kruté tajemství: Rozemele mě v mlýnku na maso, popsala Mirkovy výhrůžky

Autor: shp - 
23. února 2017
12:08

Jsou zděšení z toho, že takovou bestii mohli pustit na svobodu. Jejich milovanou Evičku (†18) brutálně uškrtil v roce 1999, a přesto se Miroslav Štolc (50) dostal ven z vězení. Rodina zavražděné studentky promluvila o jejím osudu. Vrah krátce po propuštění ubodal Evinu jmenovkyni – osmadvacetiletou maminku.

Ten samý muž, který v neděli zasadil 59 ran nožem mamince Evě (†28) z Nové Bane, vraždil již předtím. Jeho první oběť žila s rodinou na sídlišti v Banské Bystrici na té samé ulici jako vrah i svojí manželkou a dětmi. Mladou gymnazistku, která s ním otěhotněla, uškrtil ve svém bytě a její nahé tělo uložil do skříně na chodbě.

Pak se šel recidivista přihlásit na policii. To, jak dokázal být neuvěřitelně agresivní, popsala studentka Eva ve svém deníku. Tehdy netušila, že její vrah své kruté hrozby naplní. V bytě, kde se krvavá tragédie odehrála, žije Miroslavova exmanželka dodnes.

Poznámky mladé dívčiny v jejím osobním zápisníku jsou plné strachu. „Nikdy nevíš, co psychopata napadne. Včera mi Mirek vyprávěl, jakým způsobem mě odstraní. Věděla jsem, že to nebude nic obyčejného, na co by mu hned přišli. Ale že to bude až tak hnusné, to by mě nenapadlo,“ stojí v deníku podle webu Pluska.sk.

Podle zápisků, ze kterých běhá mráz po zádech, měl vše promyšlené. „Nejdříve by mě uškrtil, poté by mu stačily dva dna na to, aby ze mě nezůstalo nic. Jen kaše v čističce vody. Okrájel by mě na kosti a namlel v mlýnku na maso. Měla bych smůlu – kuchyni by oblepil igelitem, aby tam nezůstala krev. Vanu a odtoky by prolil vařící vodou,“ psala Eva.

Mladou studentku často bil. A to i přes to, že s ním čekala dítě. Jednoho dne došlo k nejhoršímu. Miroslav na policii oznámil, že v skříni jeho bytu je lidské tělo. Za vraždu dostal 23 let. Motivem činu bylo, že Eva chtěla jít na potrat a rozejít se s ním.

Z podobného důvodu polil ještě předtím, už v roce 1990, kyselinou svou přítelkyni Zuzanu (19). Odsoudili ho na 6 let. I tehdy se však dostal předčasně na svobodu, a to už po třech letech. Své milenecké vztahy obhajoval častou potřebou sexuálního styku, který mu manželka odpírala. Rodina nebohé gymnazistky Evy po hrozné tragédii byt v Banské Bystrici prodala a odstěhovala se z města.

K nejkrutějším chvílím svého života se nechce vracet ani po všech těch letech. „Promiňte, ale nechceme o tom mluvit. Jsem z toho zděšená, jak se takový psychopat dostal na svobodu bez toho, aby mu udělali psychiatrické vyšetření. Kdo ho pustil. Musí za to nést zodpovědnost. Už ho jednou pustili a ublížil mé dceři,“ řekla máma Evy.

Mirkova exmanželka je ráda, že se ho zbavila. „Samozřejmě, že jsem si s ním dost prožila, on byl celý život psychopat. Byla jsem ráda, že jsem se ho zbavila, že si našel svůj život a mně dal pokoj,“ řekla máma tří dětí. Dodala, že nechápe, jak mu mohli půlku trestu odpustit.

hejpockej ( 24. února 2017 03:43 )

to mame krasne zakony. Vraha a psychopata pusti po 3 letech, debilni justice, debilni vlada.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání