Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Jaké události vedly k nehodě z šíleného videa: Příliš rychlá jízda, nebo špinavé sklo?

/
  • Podle expertů mohl být na vině děsivé nehody i pták, který trusem zašpinil přední sklo.
    11. července 2017 ● 05:00

    Video, které zachycuje nehodu Nikoly V. (22) a Nikoly B. (†21) už díky sociálním sítím zhlédla spousta lidí. Většina se jistě shodne na tom, že dívky velmi hazardovaly. Zdá se však, že k nešťastnému konci přispěla i celá řada dalších okolností...

    Podle expertů mohl být na vině děsivé nehody i pták, který trusem zašpinil přední sklo.
    Autor: archiv Blesku
  • 1.

    Nezodpovědnost při řízení

    Že výlet dvou mladých dívek skončil tragicky, jeden mladý život vyhasnul a druhá z nich skončila v nemocnici, už dnes všichni víme. Co se ale přesně na děsivém videu smrtelné jízdy odehrálo? Zdá se, že by nakonec nemuselo být vše pouze vinou zesnulé řidičky...

    „Čekáme na výsledky soudní pitvy. Případ si převzali kriminalisté, budou zpracovány znalecké posudky. Vyšetřování bude trvat měsíce,“ řekla v pondělí policejní mluvčí Ludmila Světláková. Policie během vyšetřování pracuje i se slavným videem. Už samotné záběry naznačují, že k nehodě přispěla celá řada okolností. Že hlavní odpovědnost dopadá na hlavu řidičky, která porušila, co mohla, o tom není pochyb.

    V místech, kde je povolená devadesátikilometrová rychlost, se podle slov spolujezdkyně řítila 120 a poté 140 km/h. Za jízdy telefonovala babičce, popíjela kolu a přehrabovala se v kabelce, v jednu chvíli vůbec nedržela volant. Podle všeho navíc výrazně podcenila osudnou zatáčku.

    Záběry z videa šílené jízdy zveřejněného na Facebooku
    Autor: Facebook

  • 2.

    Znečištěné okno

    „Hele, pos*al nás pták,“ směje se řidička pouhých několik okamžiků před nehodou. Z videa není úplně jasné, zda vůbec pustila stěrače či zda fungovaly tak, jak měly. Znečištěné okno jí mohlo na kratší či delší časový úsek omezit výhled, což bezpečnosti jízdy v nebezpečné zatáčce nepřidalo...

    Záběry z videa šílené jízdy zveřejněného na Facebooku
    Autor: Facebook

  • 3.

    Nebezpečná zatáčka

    V inkriminovanou chvíli dívky navíc projížděly zatáčkou, která je podle dopravního experta Jana Pechouta bezpečná pouze, pokud řidič dodrží předepsanou rychlost. Dívky ale jely mnohem rychleji, proto není vyloučeno, že je zatáčka vynesla. Podle místních lidí by navíc nebyly první.

    Spolujezdkyně krátce na to vykřikne sprostou nadávku, čehož se řidička v krizové situaci mohla leknout a v kritický moment tak na chvilku ztratit pozornost. Potom už je jen vidět, jak se auto naklání a následuje ostrý náraz vozu do protihlukové stěny.

    Místo autonehody, po níž zemřela Nikola B. (†21).
    Autor: Blesk - Alexandr Machalovský

  • 4.

    Dřevěná stěna

    Nehoda možná nemusela dopadnout tak tragicky, kdyby se nárazem nerozlámala dřevěná protihluková stěna, do které malý VW Beetle naboural. Podle některých svědků se jeden z úlomků zapíchl spolujezdkyni do krku. Fatální byl ale zřejmě především náraz do nosné kovové části stěny, a to ze strany řidičky. O tom, jak prudký byl, svědčí zohýbané části kovu, které na místě zůstaly.

    Na místo autonehody nosí lidé květiny a zapalují tam svíčky.
    Autor: Blesk - Alexandr Machalovský

  • 5.

    Neodborná pomoc

    Amatérští záchranáři, kteří se dívkám na místě pokoušeli poskytnout první pomoc, se mohli dopustit celé řady chyb. Navzdory tomu, že bychom je měli znát všichni, správné postupy první pomoci většina lidí nezná. Profesionální pomoc se k nehodě dostala až po chvíli.

    Záběry z místa autonehody pár okamžiků po neštěstí.
    Autor: Blesk - Foto od čtenářky

    Nehoda, kterou dívky nevědomky vysílaly živě na Facebook, už stihla obletět svět.

    Video
    Video se připravuje ...

    Při nehodě na Mostecku zemřela jedenadvacetiletá řidička a její kamarádka se těžce zranila. Facebook

    Podívejte se na osudné video:

    Video
    Video se připravuje ...

    Holky vysílaly divokou jízdu na Facebooku, jedna zemřela Facebook

    Fotogalerie
    29 fotografií

ČLÁNKY ODJINUD

Dnešní horoskopy