U holek jsem byl jako první. Volali jsme sanitku a snažili se jim pomoci, jak to šlo,“ popsal dramatickou záchranu Jan V. „Nebyl to vůbec hezký pohled. My jsme zastavili na čůrání asi o tři minuty dříve a o 50 metrů dál. Moje těhotná partnerka s dvouletou dcerkou dřepěly zrovna ve chvíli nárazu pod svodidly ve křoví. Za nimi bylo hned naše auto a já stál za ním,“ pokračoval svědek.

Podle něj stačilo málo a tragédie by měla ještě mnohem hroznější následky. „Kdyby to holkám ustřelilo o desetinu vteřiny později, mohla se stát hrozná katastrofa. Mohli to odnést nevinní lidé a z řidičky mohl být trojnásobný vrah, jelikož i život mého nenarozeného syna by se v tu chvíli počítal,“ dodal Jan V. Okamžitě ale běžel k vybouranému vozu a snažil se pomoci.

Dělali jsme, co jsme mohli. Já tam běžel hned. Ani jedna z holek nereagovala. Partnerka už vytáčela záchranku. Já běžel zpátky k autu pro mobil. Jakmile mi ho předala, poslal jsem je stranou, kdyby do nás náhodou ještě někdo vletěl. Lidi se tam nahrnuli docela rychle a bylo nás tam více než dost. Pak už jsem se jenom řídil pokyny dispečerky na telefonu,“ dodal Jan V.

Doplnil, že odborná pomoc dorazila na místo brzy. „Sanitky tam byly asi za pět minut, vrtulník za další dvě. To už byli na místě i hasiči a policisté,“ vysvětlil. Dosud nemůže vyhnat z hlavy obrazy hrůzy, které mu v ní utkvěly. „Včera mi z toho bylo blbě. Ještě teď to mám před sebou a to nemusím ani zavírat oči,“ dodal svědek s tím, že si ostatní řidiči vezmou z tragédie ponaučení.

Řidička vozu Nikola B. (†21) po převozu do nemocnice zemřela. Podlehla vážným zraněním. Nikola V., která jízdu vysílala živě na sociální síti, utrpěla podle svého otce lehčí zranění a měla by být z nemocnice propuštěna v pondělí. Autohavárií se již zabývá policie. Jde o případ, o kterém mluví celé Česko.

Vše o šílené jízdě se dočtěte zde

Video
Video se připravuje ...

Holky vysílaly divokou jízdu na Facebooku, jedna zemřela. Facebook

Fotogalerie
28 fotografií