Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Zemřel advokát sériových vrahů: Obhajoval Stodolovou i Zelenku

Autor: jp - 
1. června 2017
09:45

Dvakrát měl za úkol nemožné – obhájit lidi, kteří mají na svědomí vraždy mnoha lidí. Ve věku 84 let zemřel advokát největších sériových vrahů v Česku Vítězslav Menšík z Hradce Králové.

Menšík si zastupování nejhorších českých vrahů sám nevybral. Ve své praxi se zabýval především pracovním a rodinným právem a rozvody. Byl ale také na soudním seznamu advokátů ex offo, kteří jsou přidělováni obžalovaným, kteří nemají na soukromého obhájce prostředky nebo ho nechtějí. 

Menšík měl na sériové vrahy smůlu hned dvakrát. V roce 2003 na něj přišla řada, když byl přidělován advokát vražedkyni Daně Stodolové, které soud spolu s manželem nakonec vyměřil za osm loupežných vražd doživotní tresty. O tři roky později na něj pak vyšla i obhajoba heparinového vraha Petra Zelenky, který rovněž dostal doživotí.

Netajil se tím, že to byla náročná práce. „Jednání s klienty v takových případech není jednoduché. Nelze to však srovnávat, protože pokaždé to je jiné,“ řekl kdysi serveru iDnes.cz.

Menšík zemřel podle informací Blesku náhle. Bylo mu 84 let.

LeninP ( 3. června 2017 11:00 )

Ano, zrůdným vrahům se advokátům dělá špatně. I když advokát dělá svojí práci a existují nějaké směrnice a podle nich se musí držet.Náš děda byl jinak obyčejný člověk, který se celý život učil, takže kdo píše,! píše negativní příspěvek tak je bezmozek který nic neví a nikdy v životě vědět nebude.

Monikay ( 1. června 2017 11:08 )

Vím, že to je jejich práce, ale vždy mně přijde hrozné jak advokáti hledají skulinky pro snížení trestu u zrůdných vrahů. Že se jim z toho nedělá špatně....

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání