Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Válka Kajínka s reportérem: Tímhle mě Klíma podrazil!

Autor: Tomáš Koníček, aba - 
1. června 2017
05:00

Jiří Kajínek (56) měl s reportérem Josefem Klímou (66) vždy dobré vztahy. Klíma se zasazoval o obnovu jeho procesu a o Kajínkově případu vyšly z pera Klímy a jeho kolegy Janka Kroupy dvě knihy. Tyto vztahy ale rapidně ochladly a Kajínek už nechce o Klímovi ani slyšet. Prý se ho jen snaží využívat. Blesku teď omilostněný vězeň ukázal šokující dopis, který od reportéra obdržel.

Jiří Kajínek už nechce o Klímovi ani slyšet. Za všechno prý můžou reportáže, které Klíma ve svém pořadu odvysílal. Deset dní poté, co prezident řekl, že uvažuje o udělení milosti Jiřímu Kajínkovi, dal reportér ve svém pořadu prostor pro vyjádření svědků svědčících v procesu proti němu. Vystupoval i hlavní svědek Vojtěch Pokoš, který jako jediný masakr v Plzni přežil.

To ale Kajínka velice rozlítilo. Podle něho to mohlo Miloše Zemana ovlivnit k tomu, aby mu milost nakonec nedal. Měsíc po odvysílání reportáží ale přišel do vězení Kajínkovi dopis, který mu poslal Josef Klíma.

Přepis dopisu od Josefa Klímy Kajínkovi z 18. května 2017:

Zdravím, Jiří.

Tak se to povedlo! Chápu, že teď máte ve větší oblibě moji kolegyni Báru Kozákovou, ani se Vám z chlapského hlediska nedivím. Nicméně spousta lidí mě dosud považuje za jakéhosi Vašeho guru a obrací se na mě s nápady, v nichž bychom společně figurovali. Jednak jde o nabídku exkluzivního natáčení pro Primu, jak si zvykáte na pobyt venku, tam bychom se samozřejmě podělili s Bárou a nabídli bychom Vám za to poměrně slušné peníze. No a pak se rýsuje možnost jakýchsi besed zatím v menších českých městech a menších sálech, aby Vás z toho rovnou nekleplo. Chtějí, abych Vás zpovídal já i diváci a k tomu by kapela zahrála vždycky nějakou písničku, když už bychom byli umluveni. Taky za docela slušné peníze. Předpokládám, že nebudu sám, kdo Vám tuhle nabídku udělá, ale u mě máte jistotu, že Vás neokradu. Přeju šťastný návrat na svobodu, doufám, že s Bárou u toho budeme.

 

S pozdravem Josef Klíma.

Pár dní před tím, než jsem byl propuštěn z vězení, mi Klíma poslal dopis a tam mi píše, že ho všichni berou jako mého guru a že se všichni těší na to, jak budeme spolupracovat, popisuje Kajínek.

To se ale Klíma přepočítal. Žádná další spolupráce už nejspíše nepřipadá v úvahu právě kvůli odvysílaným reportážím. Je to hnus. Myslí si, že jsem blázen? Myslí, že jsem dementní? nešetří Kajínek ostrými slovy.

O exkluzivní reportáži, o které v dopise píše, si tak nejspíš Klíma může nechat jen zdát. A nejen o ní. Rýsuje se možnost jakýchsi besed zatím v menších českých městech. Chtějí, abych vás zpovídal já i diváci a k tomu by kapela zahrála vždycky nějakou písničku, píše reportér v dopise.

Video  Fotky, autogramy, rozhovory, diskuze. Jiří Kajínek se po setkání s novináři v Brně snaží ukončit půlhodinový kolotoč otázek a odpovědí.  - Zdeněk Matyáš
Video se připravuje ...

To ale Kajínka neláká a na žádné besedy s Klímou to nevypadá. Naopak, mezi reportérem a bývalým vězněm se rozhořela válka, v rámci které se Kajínek nebojí říct, že na něm chtěl Klíma vydělat. Dokonce reportérovi prásknul telefonem. Volal mi, jako že jsme kámoši. Já už s ním ale nechci spolupracovat. Nebudu se přetvařovat a říkat: Ahoj Pepíku. Už nemám chuť, řekl Blesku Kajínek.

Fotogalerie Kajínek: Dojemné setkání se sestrou 130 fotografií

Co na Kajínkovo obvinění vzkázal Klíma? To se dozvíte ve čtvrtečním tištěném Blesku!

Rvservis ( 1. června 2017 22:27 )

 Klíma je tipickej rys zavistiveho a zhrzeneho Čecha .Jeho příběhy jsou ukázkou chamtivosti a ne lidských osudů ať jde do ku.rev!

Rvservis ( 1. června 2017 22:21 )

Jirka je borec a každý ho se.re že je momentálně sledovanější jak Karel Gott (a to bez Slavíků 😂😂)a všichni zhrzení a hlavně dementní Češi ať vám pukne pr.del zavistí!

Hidden-object ( 1. června 2017 20:35 )

Důležitá a aktuální informace :zdenekk je pedofilni pederast. Babiš a Zeman jsou na 1.miste v oblíbenosti normálních občanů ČR. Kalousek a Sobotka jsou celoživotní zloději a lhaři. Top 09 a ČSSD jsou mrtvé strany. Babiš příštím premiérem ČR. Zeman opět prezidentem VYHLÁŠENÍ CENY TOP-VIP Mega KRIPLA ROKU za NEJZVRÁCENĚJŠÍ,nejuchylnejší,nejlživější reportáž a práci roku 2017 získává ZASLOUŽENĚ postkomunistický pravičácký debil, práskač,udavač a uchyl-hulibrk a parazit radobyreporter:Josef Klíma =Pepa hulibrk Tento ňouma se celý život živí udávánim,pomluvama, je to prvotřídní práskač a udavač! Pro korunu by udal i svou swini matku co ho vyvrhla! Krom toho je to slizká homokláda

jonn ( 1. června 2017 17:41 )

Ahoj Klimouši , to je počteníčko .

pravda-pravda ( 1. června 2017 17:10 )

VYHLÁŠENÍ CENY TOP-VIP Mega KRIPLA ROKU za NEJZVRÁCENĚJŠÍ,nejuchylnejší,nejlživější reportáž a práci roku 2017 získává ZASLOUŽENĚ postkomunistický pravičácký debil, práskač,udavač a uchyl-hulibrk a parazit radobyreporter:Josef Klíma =Pepa hulibrk Tento ňouma se celý život živí udávánim,pomluvama, je to prvotřídní práskač a udavač! Pro korunu by udal i svou swini matku co ho vyvrhla! Krom toho je to slizká homokláda

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání