„Netuším, jak jsem se toho mohl dopustit,“ řekl Ondřej R. u soudu, kde se k činu doznal. Nikdy by ho prý nenapadlo vůči autoritativnímu až despotickému otci použít násilí. Osudného dne se pohádali. Otec muži opět vyčítal, že nikde nepracuje a že ho musí živit. Mladý muž bydlel s otcem v domě v Nejdku na Karlovarsku.

Ondřej podle svých slov raději odešel, aby předešel pokračování hádky. Otec šel ale za ním. „Představil jsem si, jak nás od dětství terorizoval, mámu i bil. Strčil jsem do něj. Udělal pár kroků a zůstal stát. Za dveřmi byla opřená kovová trubka. Vzal jsem ji a vrátil se. Praštil jsem s ní tátu do čela, sedl si na zem,“ uvedl u soudu.

Z domu utekl a vykouřil cigaretu, když se po chvíli vrátil, otec stále žil a nadával. Vzal znova trubku a udeřil. Po tomto útoku stařec už jen chroptěl. Koupelně se po zbytek dne vyhýbal a odvážil se do ní vstoupit až večer – to už byl jeho otec mrtvý. Obličej mu přikryl igelitovými sáčky, protože všude bylo plno krve. Mrtvolu pak ukryl do komory a žil s ní další čtyři měsíce.

Z otcova účtu za tu dobu vybral zhruba 50 tisíc korun. Policie přišla do domu loni 20. září. Poslala je tam vrahova dcera. Té totiž telefonovala sousedka, že tatínka už dlouho neviděla… Rozsudek ještě není pravomocný, obě strany si nechaly lhůtu na rozmyšlení.