Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 18°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Superauto policie expřítel Zemanovy dcery neboural, tvrdí Hrad i záchranka

Autor: vei - 
31. května 2017
12:40

Bývalý přítel dcery Miloše Zemana Vladimír Kruliš našel zastání u jihomoravské záchranky. Ve shodě s mluvčím Hradu Jiřím Ovčáčkem odmítla, že by hradní protokolář před nehodou řídil půjčené policejní superauto BMW i8. S tvrzením přišla ve středu MF Dnes, odvolávala se na důvěryhodný zdroj. Kruliš byl podle záchranky spolujedcem a přivolal pomoc, řídil policista, kterého postihla cévní mozková příhoda. Zeman uvedl, že má Kruliš zlomené dva obratle, ale míchu bez poškození.

Policejní BMW i8 se dvěma muži havarovalo v pondělí pozdě večer na okraji Brna v Chrlicích. V zapůjčeném voze v tu chvíli seděl vedoucí oddělení silničního dohledu jihomoravské dopravní policie Radovan Raich a zástupce ředitele hradního protokolu Vladimír Kruliš.

Nehoda se stala v pondělí kolem 22. hodiny. „Řidiče při služební jízdě postihla náhlá zdravotní indispozice, vůz vyjel ze silnice. Utrpěl zranění stejně jako jeho spolujezdec,“ uvedla policejní mluvčí Štěpánka Komárová. Auto vjelo do potoka vedle silničního mostu.

Zdroj MF Dnes ale tvrdil, že policejní vůz za čtyři miliony korun řídil právě hradní protokolář Kruliš. Ten od nehody nebere telefon a nereaguje ani na SMS zprávy, podle prezidenta Zemana má zlomené dva obratle a míchu bez poškození. Podle mluvčího prezidenta ale deník nepíše pravdu. „Je to lež,“ napsal z prezidentské návštěvy po jihomoravském kraji Blesk.cz Jiří Ovčáček. Na Facebooku navíc zmínil, že zraněný policista je v ohrožení života.

Prezident Miloš Zeman je na návštěvě Jihomoravského kraje. Navštívil také Kozojídky - kde ho čekali především jeho příznivci: 

Video  Prezident republiky Miloš Zeman navštívil v úterý Kozojídky a Veselí nad Moravou. Vítaly ho nadšené davy, odpůrců byla jen hrstka.  - Hynek Zdeněk
Video se připravuje ...

Vyšetřování nehody si převzala Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) a veškeré okolnosti nehody jsou prý předmětem prověřování. „Dokud nebude ukončeno, není možné potvrzovat nebo vyvracet nějaké domněnky,“ odmítla s ohledem na průběh šetření potvrdit, kdo auto řídil, mluvčí GIBS Radka Sandorová.

Mluvčí GIBS ale potvrdila, že i o samotné účastníky nehody se zajímá. „Výsledky prověřování budou známé v řádu týdnů nebo měsíců,“ řekl Blesk.cz Sandorová a dodala: „Nevím, zda už oba účastníci podali nějaké vysvětlení, žádné úkony v této věci nemohu komentovat.“

Několik podrobností ale přidali jihomoravští záchranáři. „Záchranná služba ošetřovala dva pacienty. Jedním byl policista, který řídil vůz a u kterého byla diagnostikována cévní mozková příhoda. Spolujezdce posádka s podezřením na možné poranění páteře transportovala do traumacentra FN v Bohunicích, uvedla záchranka, aby dodala: „První posádka byla na místě do 14 minut od výzvy, přivolal ji spolujezdec z havarovaného vozidla.“

Vlastník auta: Vše bude řešit pojistka

„Zatím nevíme, v jakém je vůz stavu. Je ale standardně pojištěn, takže se vše bude řešit pojistkou. Ale v tuto chvíli nevíme ani výši škody, ani jak přesně k nehodě došlo a vůz jsme stále neviděli,“ řekla Blesk.cz Zita Vinšová, která mediálně zastupuje firmu Invelt. Právě od ní mají jihomoravští policisté nabouraný vůz BMW i8 zapůjčený.

Prezident Miloš Zeman navštívil Kruliše v úterý v nemocnici. 

Prezident Zeman navštívil svého protokoláře Vladimíra Kruliše, bývalého přítele své dcery, v brněnské nemocnici, kde leží po nehodě policejního speciálu. Prezident Zeman navštívil svého protokoláře Vladimíra Kruliše, bývalého přítele své dcery, v brněnské nemocnici, kde leží po nehodě policejního speciálu. | ČTK

Podle MF Dnes je Kruliš známý vášní pro rychlá auta. Minulý rok na Slováckém statku na Hodonínsku, kde se Zeman pravidelně setkává s ministry své bývalé vlády, prý popisoval, jak rychle jel ze Zlína. Smál se prý, že jel rychle a zavadil o svodidla, napsal list. 

tgbg ( 31. května 2017 14:45 )

Hradní ožungr zase mlží, lže a překrucuje fakta. Chtějí to hodit na toho policajta a doufají, že umře nebo mu pomůžou umřít!

panbaron ( 31. května 2017 14:11 )

negramotná verbež v BMW = PČR

..krakonos500 ( 31. května 2017 13:44 )

Už se dohodli na přijatelné historce? Aby to zase nebyl takový blábol jako ten o vraždění elektřinou v případu Kramný

alfasamec ( 31. května 2017 13:30 )

Ďjó, páni sa zabávali... Alespoň je vidět jaké má vrchnost starosti... Jedno české přísloví říká: "hračky - plačky..." Inu,jak je vidět, svět se globalizuje, ale moudrá stará česká přísloví navzdory tomuto a EU, zůstávají i nadále v platnosti.

y1xcvbnm ( 31. května 2017 13:28 )

Stejně je v tom něco divného, policista dostal zrovna mozkovou příhodu , takové vozy by měli řídit naprosto zdraví jedinci , dělá to na mě dojem že chlapci chtěli povozit a vyzkoušet co takové autíčko vlastně umí, fotečka toho vraku k dispozici není??? Asi je to větší škrábaneček, že???

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání