Podle idnes.cz policie uvedla, že se nehoda stala při předvádění techniky jihomoravských bezpečnostních složek prezidentovi České republiky. Čtenář si tak snadno mohl myslet, že byl Miloš Zeman přímo na místě nehody.

Po reakci Zemana před přibližně sedmi stovkami lidí ve Veselí nad Moravou policie uvedla věci na pravou míru. „Vzhledem k opakovaným dotazům novinářů dementujeme informaci, že jsme uvedli, že byl prezident republiky přítomen ukázce policejní techniky. Tuhle zprávu jsme nikdy nevydali,“ uvedla mluvčí policie Jihomoravského kraje Štěpánka Komárová.

Prezident republiky zrušil po setkání s občany ve Veselí nad Moravou slavnostní večeři a odjel za zraněným Krulišem a policistou, kterého při řízení postihla mozková mrtvice, do fakultní nemocnice v brněnských Bohunicích.

Zeman přijel do nemocnice i se svou chotí, přičemž každý z nich nesl velkou kytici. Vyjeli služebním výtahem do patra, které ochranka z bezpečnostních důvodů celé uzavřela. V bohunické nemocnici se pár zdržel přibližně dvacet minut.

Nehoda nejmodernějšího auta Policie ČR BMW i8 se stala v pondělí kolem 22:00. Zranil se při ní zástupce šéfa hradního protokolu a expřítel dcery prezidenta Miloše Zemana Vladimír Kruliš a řidič policista. Policie uvedla, že bližší údaje k nehodě nebude poskytovat, neboť její vyšetřování převzala Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS). 

Podle televize Nova je řidiče, který za volantem policejního žihadla zkolaboval, vedoucí oddělení silničního dohledu Radovan Raich. Televize s ním při předávání vozidla natočila rozhovor, ve kterém o případné nehodě s úsměvem vtipkoval a ujišťoval reportéra, že vůz je pojištěný. Smál se také jeho dotazu, jestli ho nebudou policisté používat na "balení holek". "Pouze na dodržování předpisů jiných řidičů," dušoval se s úsměvem. 

VIDEO: Podívejte se na záběry FTV Prima z místa nehody

Video
Video se připravuje ...

FTV Prima: Záběry z místa nehody policejního BMW s Vladimírem Krulišem FTV Prima

Video
Video se připravuje ...

Jihomoravští policisté budou dohlížet na řidiče v BMW i8, zrychlit z 0 na 100 km/hod dokáže za 4,4 sekundy. Hynek Zdeněk

Fotogalerie
40 fotografií