Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Překvapivý zvrat v případu zmizelé Míši (13): Obvinili její matku!

Autor: dce, uá - 
12. dubna 2017
18:29

Před soudem může skončit Eva Muzikářová (34), matka zmizelé Míši (13). Policie ji ve středu obvinila z propagace nacismu, za což jí hrozí až tři roky ve vězení! Na svém - dnes již smazaném facebookovém profilu - totiž sdílela nacistické obrázky a radikální názory.

Tři měsíce už celé Česko hledá ztracenou Míšu Muzikářovou. Teprve třináctiletá holčička zmizela po cestě do školy 11. ledna ráno. Od té doby po ní pátrají, a to jak na Plzeňsku, kde spáchal sebevraždu hlavní podezřelý, bývalý přítel matky Otakar S., tak v Ústí, kde před svým zmizením žila. Policie ovšem stále tápe a naděje, že dívenku naleznou živou, ubývá.

Zájem veřejnosti i policistů ale vzbudila i Míšina matka, která na svém dnes už zablokovaném facebookovém profilu vystupovala jako Eva Braun, jako úvodní fotku měla snímek Adolfa Hitlera s jeho milenkou Evou Braunovou. Své radikální smýšlení dávala jasně najevo i svými statusy, sdílením rasistických příspěvků a vlastními fotkami, kde má na na krku nacistické symboly, hákové a německé válečné kříže. Ke krajním radikálům se přitom hlásí už dlouho. V roce 2010 neúspěšně kandidovala do poslanecké sněmovny za Dělnickou stranu sociální spravedlnosti.

Podle zdroje Blesku policisté Míšinu matku souvislosti s propagací nacismu několikrát vyslýchali. Obvinění padlo ale až nyní. „V těchto dnech ústečtí kriminalisté obvinili za trestný čin projev sympatií k hnutí směřujícímu k potlačení práv a svobod člověka jednu osobu,“ uvedla bez bližších podrobností policejní mluvčí Alena Bartošová. Kvůli zákonu na ochranu osobních údajů ale odmítla potvrdit, že jde o matku zmizelé Míši. Dodala pouze, že vyšetřování stále probíhá.

Vše o pohřešované Míše Muzikářové čtěte ZDE

steelheart ( 13. dubna 2017 20:09 )

radši ať vyřeší zmizení Míši!!!!!!!! tohle je kouřová clona - k ničemu a kdž vinit matku, tak z nedostatečné péče.... měla holce víc naslouchat

rikybl ( 13. dubna 2017 16:41 )

Tohle bude asi jednodužší práce než najít holku. Měli by to ale vzít popořadě, napřed najít holku a pak pokračovat dalším případem. Vlastně na ústecku nehledá děti policie ale sami rodiče. Jak je známo z dřívějška. Na těch fotkách chybí už jen vlčí hák. Pardon, ten už vlasně nepatří mezi symboly nacizmu od té doby, co ho nosí na vlajce hrdinové z Azova.

agfor ( 13. dubna 2017 16:28 )

No jo, ono obvinit matku z čehokoliv je snazší, než najít dceru.

srpmistr ( 13. dubna 2017 15:15 )

To je jako ptát se: "Proč ten strom zrichnul?" Odpověď bude vždycky stejná: "To nevíme."

naidka ( 13. dubna 2017 14:27 )

„V těchto dnech ústečtí kriminalisté obvinili za trestný čin projev sympatií k hnutí směřujícímu k potlačení práv a svobod člověka jednu osobu,“ uvedla bez bližších podrobností policejní mluvčí Alena Bartošová. Policie neuvedla o jakou osobu ani o jaké hnutí se jedná. Žádný překvapivý zvrat ve vyšetřování se ani tentokrát nekoná.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání