Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Přítelkyni (17) přinutil otrávit se léky: Za napomáhání k sebevraždě dostal mladík podmínku

Přítelkyni (17) přinutil otrávit se léky: Za napomáhání k sebevraždě dostal mladík podmínku.
Přítelkyni (17) přinutil otrávit se léky: Za napomáhání k sebevraždě dostal mladík podmínku.  (Autor: Jiří Čada)
Autor: čad - 
12. prosince 2016
16:59

„Buď se zabije ona, nebo já!“ Tak se rozhodl pacient Daniel M. (20). Přítelkyni Lauru (17), se kterou se seznámil při hospitalizaci na jihlavské psychiatrii, přiměl se otrávit léky.

Dívku Daniel psychickým nátlakem donutil spolykat 19 prášků Paralenu 500, který obsahuje nebezpečný paracetamol. Lék vzal své babičce. „Byl jsem zaláskovaný. Nemohl jsem s ní být, a tak jsem se rozhodl, že buď se zabije ona, nebo já,“ vysvětloval mladík u soudu, který ho včera potrestal podmínkou.

Proč se zkusila zabít, vysvětlovala i sama Laura. „Vyhrožoval, že si něco udělá, tak jsem ty tablety raději snědla,“ vypověděla, poté co ji zkolabovanou našli na toaletě nemocničního pokoje. Život jí naštěstí zachránil výplach žaludku. Sama za sebou má už několik pokusů o sebevraždu.

Za podmínku je rád

„Jsem šťastný, že to tak dopadlo,“ komentoval v pondělí odpoledne verdikt soudu Daniel, který je současně vyšetřován pro falšování peněz a po Novém roce ho čeká také ještě 300 hodin veřejně prospěšných prací. Státní zástupce si zatím ponechal lhůtu na rozmyšlenou.

ellenic ( 12. prosince 2016 18:46 )

Jenom podmínku , no to tedy jde naše soudnictví neskutečně od desíti k pěti . Je jen otázka, kterou další mladou holku přinutí spolykat léky. Magor .

steelheart ( 12. prosince 2016 17:51 )

zmetek si hraje na magora aby unikl trestu

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání