Čtvrtek 9. května 2024
Svátek slaví Ctibor, zítra Blažena
Polojasno 18°C

Těhotnou partnerku svázal a udusil: Bylo to u nás normální, tvrdil u soudu

Těhotnou partnerku svázal a udusil: Bylo to u nás normální, tvrdil u soudu (ilustrační foto)
Těhotnou partnerku svázal a udusil: Bylo to u nás normální, tvrdil u soudu (ilustrační foto)  (Autor: ČTK)
Autor: ČTK - 
12. prosince 2016
10:34

Obžalovaný Pavel R. v pondělí u Krajského soudu v Brně přiznal, že loni v dubnu v Kalech na Brněnsku svázal partnerku a ucpal jí ústa, což po několika hodinách vedlo k její smrti. Svázal ji prý proto, že v minulosti pouštěla do domu jiné muže. Ústa ucpal kvůli tomu, že se mu vysmívala. Žena byla těhotná.

Pavel R. čelí obžalobě z vraždy a dalších trestných činů. Za vraždu těhotné ženy lze podle trestního zákoníku uložit 15 až 20 let vězení, případně i výjimečný trest.

Žena podle obžalovaného zprvu se svázáním souhlasila. „Je to neobvyklé, ale u nás to bylo normální,“ řekl obžalovaný, který hovořil o takzvané italské domácnosti. Připustil, že užíval pervitin. V osudný den se s partnerkou dlouho hádali, údajně kvůli nevěře.

Podle státního zástupce Pavel R. ženu svázal a opakovaně ji tři hodiny dusil rukama, lůžkovinami, poté i potravinářskou fólií. Mrtvou ji nechal na posteli, její smrt sám oznámil policii za několik dní. Obžalovaný popsal, že svazování bylo postupné, žena se po nějaké době snažila vymanit, tak ji spoutal pevněji, nakonec ucpal i ústa a odešel. Když se vrátil, už podle něj nejevila známky života.

Pavel R. v pondělí ale u soudu popřel obvinění, že loni v létě nastříkal ženě do obličeje kyselinu mravenčí, což mu taktéž vyčítá obžaloba jakožto pokus o těžké ublížení na zdraví. Podle státního zástupce mohla mít kyselina v obličeji i očích vážné následky. „Nevím, jak se to stalo,“ konstatoval muž.

Naopak obžalovaný doznal, že jezdil autem pod vlivem drog, což obžaloba kvalifikuje jako ohrožení pod vlivem návykové látky.

danyka ( 13. prosince 2016 10:12 )

Včera jsem viděla dokument z USA, za znásilnění doživotí.

jarofenin ( 12. prosince 2016 16:25 )

Jaký Pavel R. ? Ta kreatura má jméno ! Pavel Radziszewský

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání