Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Přítelkyni po potratu předávkoval pervitinem: Soud ho poslal na 5 let do vězení

Přítelkyni po potratu předávkoval pervitinem: Soud ho poslal na 5 let do vězení.
Přítelkyni po potratu předávkoval pervitinem: Soud ho poslal na 5 let do vězení.  (Autor: Karel Janeček)
Autor: kaj - 
12. prosince 2016
12:31

Musel to být v bytě v Plzeňské ulici v Ostravě v dubnu 2012 bujarý večírek! Parta do sebe ládovala tvrdé drogy jako na běžícím páse. Injekční stříkačku s pervitinem si do žíly píchla též Kateřina J. (†26). 

Vpich byl osudný: žena, která se jen pár dnů před tím vrátila z nemocnice, kde prodělala potrat, byla na místě mrtvá. Předávkovala se. Policisté vyrazili pro nebezpečného a drsného recidivistu, dealera a zloděje Miroslava B. (37).

Byl to právě on, kdo měl přítelkyni pervitin podat. Poprvé za to od pohledu drsného chlápka potrestal soud v Ostravě 12 lety vězení. Miroslav se odvolal, stejně jako ve dvou dalších případech, kdy ho stihl čtyřletý trest.

Ani to se Miroslavovi nelíbí: trvá na tom, že do bytu přinesl pervitin Kateřině, která brala drogy od svých 14 let, někdo jiný. Soud mu nakonec dal za pravdu. „Nelze jednoznačně prokázat, že by nesl vinu na její smrti,“ řekl soudce Igor Krajdl.

S ohledem na Miroslavovu trestní minulost i tak padl pětiletý trest. Vysloužil si ho za vyhrožování, krádeže, vydírání, nakládání s drogami a za maření úředního rozhodnutí. Odsouzený i státní zástupkyně ještě zvažují odvolání.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání