Jednostránková zpráva zdravotnického úřadu, na kterou se odvolává agentura AP, neuvádí žádné bližší podrobnosti. Prince podle ní užil lék fentanyl, který si opatřil sám. Kdy se tak stalo, není známo. Vyšetřování jeho smrti tímto zjištěním skončilo, žádné další komentáře nebudou, uvedli lékaři.

Uznávaný zpěvák a multiinstrumentalista byl nalezen ve výtahu svého nahrávacího studia na předměstí Minneapolis. Úřady vyloučily násilné úmrtí či sebevraždu. Princovo tělo bylo už zpopelněno.

Fentanyl je vysoce návykový syntetický opiát, údajně padesátkrát silnější než heroin. V některých částech USA má v poslední době na svědomí vysoký počet úmrtí. Americké úřady v letech 2013–2014 zaznamenaly podle AP více než 700 případů smrti v důsledku předávkování fentanylem.

Lékařská zpráva podle AP potvrzuje dřívější informace, že Prince zemřel na předávkování opiáty. Podle lidí z Princova okolí přitom umělec problémy s drogami neměl a nikdy nejevil známky užívání narkotik. Dlouholetá kariéra ale zanechala známky na jeho zdraví.

Fotogalerie
8 fotografií