Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Sériový vrah stanul před soudem: Zabil i mladého Gabriela (†22)!

Autor: ČTK, lm - 
23. listopadu 2016
19:10

Porota londýnského soudu dnes uznala Stephena Porta (41) vinného z vražd čtyř mladíků, mezi jeho oběťmi byl i třiadvacetiletý Slovák Gabriel Kovári (†22). Verdikt s výší trestu vynese soud v pátek, uvedla zpravodajská stanice BBC. Port, o kterém britská média informují jako o sériovém vrahovi, obvinění během procesu odmítal.

Jednačtyřicetiletý obžalovaný vraždil od roku 2014 do loňského září. Své oběti hledal na seznamkách pro homosexuály; mladíky poté pozval k sobě domů, kde je zabil silnou dávkou oxybátu. Tento preparát se používá jako lék pro pacienty trpící narkolepsií, může však mít nebezpečný vedlejší vliv na činnost srdce a dýchání.

Slovák Gabriel Kovári u Porta krátce žil jako spolubydlící. Po jeho zavraždění v srpnu 2014 pachatel sousedům řekl, že mladík zemřel na infekci ve Španělsku.

Port vraždil ve svém londýnském bytě a těl se zbavoval na nedalekém hřbitově. Dvacetiletého studenta umění Anthonyho objevili předloni 19. června, Slováka – 22letého Gabriela, který byl umělec – našel pejskař loni 28. srpna. O dva roky mladšího Daniela našel po více než dvou týdnech také pejskař. Tělo 25letého Jacka našli 14. září.

Video  Slováka († 23) podle policie v Británii zabil sériový vrah.  - tv JOJ
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání