Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 22°C

V Praze se ztratili dva senioři: Rodiny prosí o pomoc, neviděli jste je?

Policie pátrá po dvou seniorech z Prahy. Alois Kratochvíl (vlevo) a Gustav Šmíd.
Policie pátrá po dvou seniorech z Prahy. Alois Kratochvíl (vlevo) a Gustav Šmíd.  (Autor: Policie ČR)
Autor: ČTK, lm - 
9. září 2016
22:34

Policisté pátrají dvou seniorech z Prahy. Třiaosmdesátiletý Alois Kratochvíl je pohřešovaný od čtvrtečního večer. Osmasedmdesátiletý Gustav Šmíd od dnešního odpoledne. ČTK o tom informoval pražský policejní mluvčí Tomáš Hulan.

Pohřešovaný Alois Kratochvíl odešel z bytu v Jahodové ulici ve čtvrtek večer jenom vynést odpadkový koš, ale domů se už nevrátil. Podle jeho manželky to není poprvé, kdy se něco podobného stalo. V předchozích případech vždy po několika hodinách přišel domů. Netrpí žádnou chorobou, ale s ohledem na svůj věk se občas špatně orientuje v čase a prostoru. Muž je 180 až 185 centimetrů vysoký, hubené postavy. Má rovné bílé vlasy a modré oči.

Gustav Šmíd trpí Alzheimerovou nemocí a demencí, píchá si také inzulin na cukrovku. Dnes odpoledne šel se svou manželkou k trafice v ulici Sluncová, kam šla žena nakoupit. Když se vrátila, její muž už na místě nebyl. Špatně se orientuje v prostoru i čase a nemá u sebe ani mobilní telefon, ani osobní doklady. „Především s ohledem na zdravotní stav pohřešovaného je na místě ho vypátrat v co nejkratší možné době,“ uvedl mluvčí. Muž je vysoký 180 centimetrů, hubené postavy.

Lidé mohou jakékoliv informace o kterémkoliv ze dvou pohřešovaných sdělit na linku 158.

ivanak ( 10. září 2016 08:02 )

tak obě už jsou také starší dámy určitě.ale já sama jsem se starala sedm let o maminku s demencí a mohu říct,že je to opravdu těžké pořízení,kdo nezažil,nikdy nepochopí,trochu víc tolerance k těmto lidem,nevěřím,že ve vás není trochu citu.člověk nikdy neví,jak na tom jednou bude sám.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání