Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Tomáše (†21) našli oběšeného v londýnském parku: Vydělával tam, aby pomohl nemocné matce

Autor: lm - 
29. července 2016
11:21

Tomáš Hollý (†21) odjel před rokem do Anglie, aby si tu vydělal peníze a pomohl nemocné mamince a malé sestřičce. V půlce dubna se ale přestal ozývat. Koncem měsíce ho pak policisté našli oběšeného v parku, jeho tělo bylo v hrozném stavu.

Mladý Tomáš ze slovenského města Partizánske odjel loni v únoru do Anglie, aby tu vydělal peníze a pomohl rodině s bydlením. Jeho maminka Erika Kramárová (38) trpí rakovinou a sestřičce Kristínce je teprve 5 let. S rodinou byl mladík v nepřetržitém kontaktu. „My jsme ještě 19. dubna spolu volali. Všechno bylo v pořádku,“ vzpomíná nešťastná matka v rozhovoru s TV JOJ. Pak se ale jeho telefon odmlčel.

Matka proto zalarmovala kamarády i policii. Pátrání po Tomášovi bohužel skončilo špatně. Koncem dubna ho policisté našli oběšeného v londýnském parku. Tělo bylo ve velmi špatném stavu a policisté si nebyli jisti, jestli je to skutečně Tomáš. „Řekli mi, že našli mrtvé tělo a policisté si myslí, že by mohlo jít o mého syna,“ popisuje matka. Výsledky DNA testů v červenci bohužel potvrdily smutnou zprávu.

Erika nevěří, že by si její syn vzal život dobrovolně. S žádnými problémy se jí nesvěřil a měl velké plány do budoucna. Tomáš chtěl prý v Anglii zůstat a vydělat tu na dům pro svou rodinu. Chtěl se také postarat o sestřičku, kdyby se matce něco stalo. „Myslím si, že v tom má někdo prsty,“ dodává smutně matka, která nyní musí brát prášky na uklidnění.

Rodina teď řeší, jak Tomášovo tělo dostat na Slovensko, aby ho mohli pohřbít. Převoz podle matky přijde na minimálně 4 tisíce eur (108 tisíc korun). „Já ty peníze nemám, jsem v invalidním důchodu. Vyhlásili jsme sbírku, abychom ho mohli přivézt na Slovensko,“ zoufá si Erika, která věří, že jim dobří lidé pomohou a ona bude moci pochovat svého milovaného syna.

Video  Tomáš (†21) odjel do Anglie, aby pomohl nemocné mamince. Našli ho oběšeného v parku.  - TV JOJ
Video se připravuje ...

vseznaleksenior ( 29. července 2016 14:45 )

Cely clanek jaksi chyta za srdce...Oni nas tam zrejme nemaji radi...Nekltere ceske devcata tam seberou dobre zenichy, nekdo druhemu vezme praci... No a ten chlapaqc to asi odnesl

anka ( 29. července 2016 14:13 )

podle vasich reci, vy ten povl s vychodu jste....od rana do vecera na diskuzich plivete nenavist na vsechny strany, a jedine co tu obdivujete je putin a Rusko...

hanka666 ( 29. července 2016 12:53 )

To je opravdu tragedie. Myslím, že se tak rozhodl sám, když viděl, že v žádném případě si poctivou prací na dům v Anglii nevydělá. Jsme pro ně jen povl z východu.

pepen ( 29. července 2016 12:08 )

Ona má rakovinu a kluk 21 let se oběsil v Anglii -kde byl za výdělkem,aby pomohl nemocné matce a malé sestřičce.Tak to je velká tragedie!!!To jí opravdu lituji.Doufám,že dobří lidé pomohou.Tohle se stává,jen hodným a chudým rodinám!!!Zmetci mají štěstí!!!!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání