Čtvrtek 2. května 2024
Svátek slaví Zikmund, zítra Alexej
Polojasno 22°C

Motorka s papírovou SPZ ujížděla policistům: Řidič uvízl v ohradě pro koně

Policisté honili muže na motorce s papírovou poznávací značkou.
Policisté honili muže na motorce s papírovou poznávací značkou.  (Autor: Policie ČR)
Autor: ljš - 
16. května 2016
08:40

Má zákaz řízení, ale vozil se na motorce s papírovou poznávací značkou. Když chtěli policisté podezřelého řidiče zkontrolovat, začal jim ujíždět. Zběsilou honičku ukončil až jeho pád v ohradě pro koně.

Policisté si motorky s nevyhovující značkou všimli v sobotu odpoledne v Šeberově ulici v Praze 4 a chtěli ji zastavit. „Motorkář však na jejich výzvy k zastavení nereagoval a začal ujíždět. Sjel z hlavní silnice a vjel do vypuštěného Kovářského rybníka. Pak pokračoval po polní cestě, až dojel do výběhu pro koně,“ popsal policejní mluvčí Jan Daněk.

Tam ale zjistil, že ven jiná cesta než ta, po které přijel, nevede. „To už ale výjezd z tohoto výběhu policisté zablokovali služebním vozidlem a nedovolili mu to. Motorkář to i tak zkusil, ale nezvládl řízení a havaroval. Následně se ještě pokusil o útěk, proto proti němu byly použity donucovací prostředky,“ vysvětlil mluvčí.

Policisté následně zjistili, že čtyřicetiletý řidič má už na kontě soudní zákaz řízení motorových vozidel, a to až do března 2017. „Také zjistili, že má bohatou trestní minulost majetkového charakteru. Lustrací motocyklu zjistili, že není řádně registrovaný a nemá na silnici co dělat,“ dodal Daněk.

Zadržený muž proto skončil na místním oddělení policie pro podezření ze spáchání trestného činu maření úředního rozhodnutí a vykázání. Hrozí mu trest odnětí svobody až dva roky.

Video  Policisté honili muže na motorce s papírovou poznávací značkou.  - Policie ČR
Video se připravuje ...

vvogh.t ( 16. května 2016 11:24 )

tak to byl pěknej debil, asi volič TOP 09

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání