Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Po rozsudku nad Nečesaným se objevil »důkaz neviny«: Výpis z utajované debaty na Facebooku!

Autor: ljš - 
2. dubna 2016
05:00

Věděl o brutálním přepadení kadeřnice pouze pachatel, nebo si o tom šeptaly celé Hořice? Soudce při vyhlašování rozsudku uvedl, že v době, kdy Nečesaný na Facebooku psal, že byla přepadena a okradena, se ještě vůbec nevědělo, co se na místě stalo, a teprve probíhal výslech jejího syna. Jenže ze svědectví mladíka, který v pátek promluvil na chodbě královéhradeckého soudu, vyplývá, že vše bylo jinak.

Soudce Vacek u pátečního soudu nespecifikoval, v jaké konverzaci se podle něj Nečesaný usvědčil, že je pachatelem. Lze to ale najít v jeho předchozím rozsudku. „Z facebookové komunikace mezi svědkyní M. R. a obžalovaným Nečesaným ze dne 21. 2. 2013 ve 20:40 vyplývá, že obžalovaný Lukáš Nečesaný informuje svědkyni, že nedaleko od paneláku, kde bydlí, okradli známou (v té době nebyly žádné informace o loupežném jednání pachatele útoku na poškozenou),“ píše soudce.

Blesk.cz má ale k dispozici výpis z facebookové komunikace, která je součástí spisu. V ní navrhuje Lukáš Nečesaný Lukáši Č., že společně vyrazí někam ven. V čase 20:36, tedy čtyři minuty před tím, než Nečesaný píše údajnou usvědčující větu, mu ale kamarád odpovídá: „Ne, jdu se podívat na Ukrajinku, jak má to holičství, ji přepadli prej a odvezla ji záchranka.“

Nečesaný na to reaguje slovy, že o tom ví, protože jel kolem s Liborem H. Ten ho v den útoku vezl z rande, kvůli kterému se chtěl Nečesaný dát u Ludmily B. ostříhat, což také kamarádovi píše.

Celou věc pak Lukáš Č. do protokolu vysvětlil také policistům. Z jeho svědectví vyplývá, že událost byla v Hořicích hotovým pozdvižením. „Myslím si, že mezi 20:00–20:30 mi na Facebooku psal Honza K., jestli nevím, co se děje na sídlišti. Do této doby jsem nevěděl, že se něco děje. On psal, že se tam něco děje, že tam jsou policajti, že tam jsou pásky přes silnici. Já jsem se šel podívat z oken, jestli něco neuvidím. Neviděl jsem nic, protože tam jsou paneláky,“ popsal u výslechu Lukáš Č.

Video VIDEO: Otec Lukáše Nečesaného považuje odsouzení svého syna za osobní mstu soudce a státní zástupkyně. - Lucie Šulcová
Video se připravuje ...

Skutečnost, že šlo o přepadení, se zřejmě rychle rozkřikla. „Babička mi říkala, co dělám, já jsem jí řekl, že se něco děje na sídlišti, a to jí zrovna volala moje máma, a že prý přepadli kadeřnictví. Já jsem šel na Facebook, a to jsem tam měl zprávu od Honzy K., kde že se to mělo stát. Já jsem mu napsal, že už to vím, že mi to říkala babička, že tam přepadli kadeřnictví. Domluvili jsme se, že se tam půjdeme podívat, že on mě nabere doma. Současně jsem psal i Lukáši Nečesanému, co dělá, on mi pak odepsal, že ho mám nechat nažrat. Já jsem napsal, že přepadli kadeřnictví, že se tam jedeme s K. podívat a jestli se tam nechce jet podívat s náma. On odepsal, ať 3 minuty vydržím. Já jsem mu napsal, že už jdu. To jsem udělal, Honza K. na mě už čekal, tak jsme na Lukáše nečekali,“ uvedl s tím, že mu pak babička říkala, že na něj Lukáš zvonil.

Rodina Nečesaných proto i v tomto případě poukazuje na to, že si obžaloba vybrala z komplexu důkazů pouze ten, který se jí hodil. „Jak záznam facebookové komunikace, tak protokol o výslechu Lukáše Č., ve kterém vše detailně vysvětluje, jsou součástí spisu. Je tedy nehorázná drzost státní zástupkyně u soudu takto lhát,“ uvedl k tomu otec Lukáše Nečesaného Luděk.

Vše o případu Lukáše Nečesaného čtěte ZDE››

breburda1 ( 2. dubna 2016 22:18 )

jojo.Zkus před to dát-Evžen Moroz-to je ten starší.

Eiva1 ( 2. dubna 2016 21:32 )

dík nějak se tam prolouskám odkaz nefunguje, to je ten mladší syn?

breburda1 ( 2. dubna 2016 20:41 )

eiva on věděl,že má kadeřnice jen do 170.Doučování měl od 160.Když kvůli půl hodině co měl rande chtěl být ostříhaný,tak tam mohl zajít hned ze školy. Přečti si tohle: https://www.facebook.com./radek.brant/media_set...

babisovakobliha007 ( 2. dubna 2016 20:17 )

Přesně tak, až na to, že se spíš znali manželé lékaři, tamto je povídačka.

bum-bala-bum ( 2. dubna 2016 20:12 )

Eiwa ale to, že se hlásil na policii sám může být i proto, že to udělal a měl strach, že ho někdo viděl odcházet.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání