Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 22°C

To kvůli ní se šel ostříhat: Co vypověděla dívka, se kterou měl Nečesaný rande po napadení kadeřnice

Autor: ljš - 
5. dubna 2016
05:00

Domluvil si rande, a aby na dívku udělal lepší dojem, chtěl se ostříhat. Před tím ale musel Lukáš Nečesaný na doučování angličtiny, a tak do kadeřnictví Ludmily B. přišel už v době, kdy zavírala. Podle soudu je tak právě on mužem, který se kadeřnici pokusil zabít, podle obhajoby jde ale naopak o oběť justičního omylu. Jako pachatele ho ve své výpovědi vyloučila i právě dívka, se kterou měl osudný den schůzku.

Michaelu kriminalisté vyslechli až dva týdny po útoku na kadeřnici. Dívka jim nejprve popsala, jak se s Nečesaným seznámila. Prý si ji na Facebooku přidal jeden společný kamarád a potom si s ní začal psát i Lukáš. Časem spolu začali i s dalšími kamarády chodit na kafe nebo do hospody.

Lukáš tehdy randil s jinou dívkou, stál ale prý právě o Míšu. "Já jsem mu ale nikdy neřekla, že s ním chodit chci, ani jsem ho moc neznala a neměla jsem to v úmyslu. Je sice pravdou, že jsme si společně někam vyšli, ale nikdy jsme nebyli sami dva, vždycky nás tam bylo více," vypověděla dívka.

Poprvé a naposledy se s Nečesaným o samotě viděla právě v den, kdy v Hořicích došlo k napadení kadeřnice. "Zastavil se za mnou před školou asi mezi 19:15 a 19:30. Na tom, že se zastaví, jsme se domlouvali přes den, kdy jsme spolu komunikovali přes Facebook. K té naší škole ho přivezl nějaký jeho kamarád. Lukáš mi ten večer přivezl kytici růží, šli jsme obejít školu, u toho jsme si povídali," řekla Michaela.

Popřela, že by se tehdy bavili o přepadení kadeřnice. "V té době jsem o tom ještě vůbec nevěděla. Lukáš byl během té doby, co jsme byli spolu, úplně v pohodě, nebyl vůbec nervózní, nikam nespěchal. Tu naši schůzku jsem musela ukončit já, protože jsme se měli s internátem dívat od 20:00 hodin na film, tak jsem se musela vrátit," vysvětlila.

Později jí Nečesaný psal ve 20:40 přes Facebook, že kadeřnici přepadli a okradli, což podle obžaloby a soudce Vacka mohl vědět pouze pachatel. Na chodbě před soudní síní ale v pátek vystoupil Lukáš Č., který uvedl, že tuto informaci dal Nečesanému právě on a měl ji od své matky, která bydlí nedaleko. Z facebookové konverzace, kterou pak Nečesaní zveřejnili, pak vyplývá, že mu to skutečně psal čtyři minuty před tím, než o tom Lukáš informoval Michaelu.

Dívka ve svém svědectví policistům také potvrdila, že Nečesaného nikdy bez brýlí neviděla. To je důležité proto, že kadeřnice i klíčová svědkyně z protějšího domu tvrdily, že pachatel brýle rozhodně neměl.

Z Michaelina svědectví je také zřejmé, že nevěřila tomu, že by Nečesaný mohl být pachatelem. "Po škole se začaly šířit řeči, že přepadení té paní měl udělat on. Jak ho ale znám, tak mi to k němu nesedí. Nepřijde mi nijak agresivní," řekla policistům.

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání