Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 22°C

Gang nezletilých kluků přepadal lidi v Praze: Říkali si Králové Anděla

Gang mladíků přepadal v Praze lidi
 (Autor: Policie ČR)
Autor: ČTK ljš - 
6. března 2016
20:42

Pražský gang sedmi mladíků, z toho pěti nezletilých, má údajně na svědomí čtyři loupeže. Násilím brali lidem mobily i peněženky, koncem ledna také povalili a zbili pěstmi ženu, které pak ukradli kabelku. Podezřelým hrozí až deset let vězení.

"Kriminalistům se podařilo objasnit sérii čtyř loupežných přepadení, ke kterým došlo převážně v okolí pražského Smíchova. Všechny tyto loupeže má na svědomí skupina sedmi mužů, z nichž pět je mladších 18 let," sdělila mluvčí pražské policie Iveta Martínková. .

Lupiči se soustředili hlavně na okolí nákupního centra v Praze 5. Vždy dvojice pachatelů si tam vytipovala fyzicky slabší oběť, kterou pod různými záminkami vylákala na odlehlé místo. Pod pohrůžkou násilím lupiči nutili přepadené, aby jim mobilní telefony a peněženky. "Poškozeným následně vyhrožovali, že pokud se budou pohybovat v jejich teritoriu, nebo loupež oznámí na policii, tak si je najdou," doplnila Martínková.

Při jedné z loupeží si podezřelí vyhlédli nedaleko tramvajové zastávky Klamovka v Praze 5 dvaatřicetiletou ženu, která se vracela okolo 03:30 z centra. Několik desítek metrů ji sledovali a v Jinonické ulici ji napadli údery pěstí do obličeje, povalili ji na zem a ukradli jí kabelku. Když se žena bránila, tak jí ještě při přetahování o kabelku vykloubili palec.

Gang si vybíral místa bez případných svědků a kamer, ale přesto se podařilo podle policie všech sedm usvědčit. K dopadení pomohlo, že stejnou skupinou se detektivové zabývali zhruba před rokem kvůli stejným zločinům, sdělila policejní mluvčí. Všech sedm mladíků bylo obviněno z loupeže, za což dospělým z nich hrozí až deset let vězení a nezletilým pět let. Tři z nich skončili ve vazbě.

Video Gang mladíků přepadal v Praze lidi - Policie ČR
Video se připravuje ...

salto ( 7. března 2016 09:10 )

Pravda a láska

fotrpjotr ( 7. března 2016 01:12 )

Havlova generace.

moiaza ( 6. března 2016 22:45 )

Zlaté Husákovy děti.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání