Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 22°C

VIDEO: Záchranáři spěchali ke zraněné ženě: Na náledí jejich auto klouzalo jako namydlené

Autor: ljš - 
18. února 2016
14:15

Snažili se dostat k pacientce, neměli ale šanci své auto ovládat. V namrzlé ulici ve Vratislavicích nad Nisou havarovalo během chvíle hned 15 vozidel, z toho dvě auta hasičů a jedno záchranky.

Vratislavická ulice Seniorů, která leží v prudkém kopci, se ve středu vlivem počasí proměnila v ledovou klouzačku. Udržet na ní kontrolu nad jakýmkoli vozidlem bylo zcela nemožné.

Po půl druhé odpoledne tam došlo k vážné nehodě, po níž zůstala pod jedním z aut zaklíněna žena. Na místo okamžitě vyrazili hasiči i záchranáři.

Na videu, které pořídil obyvatel jednoho z okolních domů, je vidět vozidlo záchranky, které na místo vezlo lékaře. Tomu se sice podařilo dojet až k pacientce, vzápětí ale začalo nekontrolovaně klouzat zpátky z kopce. Ujelo tak desítky metrů a nabouralo několik zaparkovaných aut. Podobně dopadly i dva vozy hasičů.

Nakonec bylo bezpečnější, aby lékař doběhl na místo po svých. Hasiči vůz, pod kterým žena ležela, zajistili pomocí hydraulického rozpínáku, nadzvedli ho a ženu vyprostili. „V prvních chvílích pomáhali záchranářům také kolemjdoucí,“ píše se na záchranářském webu Modrá hvězda života.

a-z- ( 18. února 2016 16:58 )

Proč to zkoušel 2x?

funebrak ( 18. února 2016 16:16 )

Docela by mě zajímalo kdo poskytl údaje z průmyslové kamery a kdo oznamuje "novinářům" havárie? Fízláci nebo řezníci?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání