Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Krvelační zloději v rukou policie: Mazlíčky kradli na maso!

Autor: hra - 
23. ledna 2016
13:02

Minimálně 95 trestných činů má na svědomí banda krvelačných zlodějů. Specializovali se zejména na zvířata, která kvůli masu zabíjeli.

Neštítili se přímo na louce rozporcovat jezdeckého koně! Právě hrůzný případ zabití jezdeckého koně plemene hafling na pastvě na Písecku otřásl veřejností. Zvíře někdo rozřezal a maso odvezl v únoru 2015. Kůň ze stáje Štětice sloužil k vyjížďkám dětí i dospělých z celé republiky.

Pachatelé na místě nechali jen hlavu a nohy. Teď se ukázalo, že za vším je čtveřice mužů (35, 35, 35 a 42), která kradla i telata. Zvířata zabili, rozporcovali a maso prodali. „Dva býčky ukradli v Čížové, v Číčenicích dvě telata, další čtyři v Krči. V družstvu vzali i speciální kýble k napájení a naftu z traktorů. Kradli i auta, náhradní díly, motorovou naftu a další věci. Na co sáhli, to ukradli,“ popsal rozsáhlou trestnou činnost policejní mluvčí Jiří Matzner.

Na zlodějské výpravy vyjížděli i do středních Čech, Plzeňského kraje a na Vysočinu. Dva ze zlodějů už sedí za jinou trestnou činnost.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání