Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Rodina údajného vraha podnikate (†29): Martin je citlivý a hodný!

Pracovník ochranky Martin B. u zlínského soudu: OStře hlídaný vězeň
Pracovník ochranky Martin B. u zlínského soudu: OStře hlídaný vězeň  (Autor: ČTK)
Autor: sč - 
25. června 2014
14:45

Diametrálně odlišné pohledy mají rodina a znalci na Martina B. (38), údajného vraha podnikatele Pavla Nevařila (+29) z Otrokovic. Vraždu starou devět let letos objasnil tým Tempus.

„On není žádný psychopat. Je velice citlivý, hodný a senzitivní. Nikdy by to neudělal,“ tvrdila teta obžalovaného. Jiný názor měla psycholožka Romana Hubnerová. Podle vyšetření jde o osobu psychopatickou, silně disociální, nevyváženou se sklony k násilí.

„Je impulzivní, nezdrženlivý. Velkou roli u něj hraje strach z následků. Rád se předvádí. Dnes hraje roli plačtivého, zneuznaného,“ uvedla. Stejného názoru byl i psychiatr. „Celý soud je fraška. Nic na něho nemají. Proč by to dělal pro 50 tisíc, když měl každý měsíc takovou výplatu,“ konstatoval otec obžalovaného.

Znalci také popsali, jak k vraždě došlo. Nevařil ležel v posteli a zřejmě si vzal prášek na psaní Stilnox, který mu obžalovaný dal. Vrah podnikatele nejdříve několikrát praštil do hlavy. Pravděpodobně notebookem.

Video  Psycholožka Romana Hübnerová o obviněném Martinovi  - Video - Slávka Červená
Video se připravuje ...

„Byl již v bezvědomí, když přišly bodhořezné rány. Celkem jich bylo 30. Deset jich proniklo do hrudníku až k srdci. Některé prořízly i žebra,“ uvedl soudní znalec Tomáš Vojtíšek. Podle jeho slov byl útok intenzívní i na hlavu, kdy došlo k  nohočetným zlomeninám lebky.

Co se stalo

Vražda se odehrála z na přelomu září a října 2005. Podnikatel nocoval vůbec poprvé v novém bytě. Na posteli byl 30 ranami ubodán. Podle znalců ale nejdříve upadl do bezvědomí po silných úderech do hlavy. Martin B. se letos nejdříve přiznal, pak vše popřel.

tajna1509 ( 26. června 2014 18:43 )

Pavel [zavražděný] byl moc hodny člověk milý blonďák miloval krasny film Mustang nikdy na něj nezapomenu - Martinovi nevěřím že ho nezabil !!!!!!!!!!

drahos502 ( 26. června 2014 12:46 )

Martin nikdy nebyl nicotná fetka je to sportovec a znalci o něm vý uplný nic rodina ho zná nejlíp

drahos502 ( 26. června 2014 12:42 )

na 100% není a nebyl člen ODS

moiaza ( 25. června 2014 20:34 )

 A byl to vzorný člen ODS!

lunatic ( 25. června 2014 15:13 )

Ač děti nemám,pokouším se vžít do situace=pochopit i otce toho,zatím podezřelého z vraždy ; jakýkoliv rodič asi stěží nezaujatě posoudí,koho vychoval ... a to z jednoduchého důvodu - nelze plivnout do obličeje sobě samému. Téměř pro každého rodiče-obecně je jeho potomek tím pravým a jedinečným ... a to navzdory faktu,že jde mnohdy o nicotnou fetku,atd. Na posouzení jsou tu znalci,protože budete-li se ptát pouze rodičů ,tak se svět hemží veleúspěšnými potomky - zkrátka,málokterý rodič je SOUDNÝ ... - ve vztahu k těm,kterými leckdy "zaplevelil" matičku zemi

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání