Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Odložené případy: Policisté chytili vraha podnikatele po 9 letech!

Autor: ljš - 
6. února 2014
12:41

Příběh jako z kriminalistického seriálu Odložené případy! Policistům ze speciálního týmu Tempus se podařilo po devíti letech dopadnout vraha otrokovického podnikatele Pavla Nevařila (†29), kterého pachatel ubodal v jeho novém bytě.

Devětadvacetiletého podnikatele Pavla Nevařila na přelomu září a října 2005 někdo ubodal 20 ranami nožem v jeho novém bytě. Policie zhruba po roce vyšetřování případ odložila. Uvedla, že se nepodařilo získat takové důkazy, které by umožnily zahájit trestní stíhání konkrétní osoby. Média spekulovala, že vrahem mohl být někdo z podnikatelových známých.

Zámky u dveří údajně zůstaly neporušeny, což nasvědčovalo tomu, že muž pustil vraha sám dovnitř. Další možností je, že vrah měl klíč a podnikatele zabil ve spánku. Podle tisku se ale i tak museli oběť a vrah znát, neboť o přestěhování podnikatele do nového bytu věděl jen omezený počet lidí. Případ se však přesto stejně jako vraždu číšníka ve Zlíně z roku 2001 objasnit nepovedlo.

Speciální tým

Kauzou vraždy podnikatele v Otrokovicích se ale zřejmě začal zabývat speciální policejní tým Tempus, který vznikl loni na policejním prezidiu. Jeho cílem je vyšetřit před lety bez úspěchu uzavřené kauzy.

"Policisté z policejního prezidia ve středu zasahovali v Otrokovicích na Zlínsku," potvrdil mluvčí prezidia Jozef Bocán. Bližší informaci k zásahu, při kterém byl použit například i vrtulník, ale uvést odmítl.

Prvním výsledkem týmu bylo objasnění vraždy z listopadu 1993. Policie z ní loni obvinila čtyři muže.

Jeden údajně vraždu naplánoval, druhý objednal a zbylí dva tehdy v Praze dvaatřicetiletého muže za úplatu zastřelili. Policie zatkla čtveřici ve věku od 48 do 53 let pouhý měsíc před promlčením tohoto činu. Obvinila je z vraždy podle právní úpravy platné do konce roku 1994. Soud ale obviněné nevzal do vazby.

tajna1509 ( 12. listopadu 2015 22:17 )

Pavla zabil kluk z jeho ochranky kteremu nejvice veril

atakdale ( 7. února 2014 11:55 )

to asi blesk neví

atakdale ( 7. února 2014 11:55 )

vražda by se neměla promlčet - proč taky? vražda je stále vražda, ten zavražděnej po promlčení neprocitne a na kramnýho tohle čeká taky, ať si ty nervy užije

anka ( 6. února 2014 18:19 )

anka ( 6. února 2014 18:19 )

takovehle ciny by nikdy nemely byt promlcitelne...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání