Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Odložené případy po česku: Kriminalisté vyřešili 20 let starou nájemnou vraždu muže (†32)!

Autor: shp - 
13. listopadu 2013
14:26

Dali je dohromady, protože jsou profíci, jejich tým složili, aby se zabýval nevyřešenými odloženými případy. A kriminalisté již slaví první úspěchy. Podařilo se jim objasnit nájemnou vraždu muže J. V. z roku 1993. Muže (†32) tehdy zastřelili v jeho voze.

Speciální detektivní tým pojmenovaný Tempus pracuje na policejním prezidiu teprve od března, ale už hlásí první úspěch. Z vraždy obvinil 4 muže, kteří nebyli vzati soudem do vazby a jsou vyšetřování na svobodě.

Případ byl dlouhou dobu u ledu

„Tehdejší Úřad vyšetřování hlavního města Prahy zahájil úkony trestního řízení proti neznámému pachateli pro trestný čin vraždy. Probíhalo důkladné vyšetřování, při kterém se ale nepodařilo zjistit takové skutečnosti, které by policisty opravňovaly sdělit obvinění konkrétní osobě, a proto byl případ po osmnácti měsících odložen,“ vysvětlila mluvčí policejního prezidia Vlasta Suchánková serveru Novinky.cz.

Pachatelé měli rozdělené role

Kriminalisté případ otevřeli v červnu. Tlačil je čas. Do promlčecí lhůty zbýval jen pouhý měsíc. Díky jejich usilovné práci se jim podařilo získat nové informace a zadržet čtyři muže ve věku 48 až 53 let. Všichni měli při vraždění rozdělené role. Jeden plánoval, druhý objednal vrahy, kterými byli třetí a čtvrtý muž. Nyní se speciální tým zabývá už dalšími třemi případy.

popocatepetl ( 13. listopadu 2013 19:24 )

... nelze... Dneska mi to nepíše.

popocatepetl ( 13. listopadu 2013 19:23 )

... spolužáků SVÝCH dětí...

popocatepetl ( 13. listopadu 2013 19:22 )

O tom ne lze pochybovat.

popocatepetl ( 13. listopadu 2013 19:22 )

Tehdy nebyl zájem. Dnes už vyšetřovatele neupláceli, nepočítali se znovuotevřením případu. Zaskočilo je to. Soudce ovšem asi uplatit stihli.

popocatepetl ( 13. listopadu 2013 19:20 )

Soudce, keří nájemným vrahům a objednatelům vražd zamítnou návrh na uvalení vazby, je třeba zísadně identifikovat jménem. Ne proto, aby fungoval soudce lynč, ale proto, aby se podobně jako jiní představitelé veřejné moci museli zodpovídat ze svých činů. vysvětlovat před kamerami, proč to udělali, vysvětlovat to svým sousedům a být v jejich hledáčku, vysvětlovat to učitelům a rodičům spolužáků jejich dětí ve škole (a ne nechat na učitelích, ať nějak dětem vysvětlí, že lidé obžalovaní z vražd mohou volně běhat po svobodě), vzbuzovat pozornost v samoobsluze ("Hele, to je ten, co pustil ty podezřelé z vraždy") apod. Oni by hned brali svou práci více vážně a asi by bylo mnohem dražší je koupit.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání