Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Po staré brutální vraždě ho dopadl speciální tým: Martin ubodal podnikatele (†29)?

Pracovník ochranky Martin B. u zlínského soudu: Ostře hlídaný vězeň
Pracovník ochranky Martin B. u zlínského soudu: Ostře hlídaný vězeň  (Autor: ČTK)
Autor: simao, sč, ČTK - 
24. června 2014
14:59

Opakovaně ho prý udeřil notebookem do hlavy, zasadil mu 30 bodno-řezných ran. Pracovník ochranky Martin B. (38) zabil podle obžaloby mladého podnikatele a svého zaměstnavatele (†29). U soudu to však odmítl a tvrdil, že nic neudělal! Jde přitom o vraždu z roku 1995, kterou znovuotevřel speciální vyšetřovací tým.

U krajského soudu ve Zlíně dnes stanul Martin B., který je obžalovaný z toho, že v roce 2005 zavraždil svého zaměstnavatele - devětadvacetiletého podnikatele. Podle spisu ho připravil o život v bytě v Otrokovicích na Zlínsku. Pokud ho soud uzná vinným, hrozí mu 12 až 15 let vězení, příp. výjimečný trest. Případ byl objasněn až letos, před lety ho policie odložila.

Od února je obžalovaný ve vazbě. Podle státního zástupce Romana Kafky muž napadl podnikatele zvlášť surovým způsobem v době od nočních hodin 30. září do časných ranních hodin 1. října 2005. Oběť trávila v novém bytě první noc... Podle Kafky přitom právě tento fakt přispěl k tomu, že se podařilo odhalit pachatele. Tuto informaci totiž vědělo jen několik lidí.

Pachatele dopadl speciální tým Tempus

Na dopadení údajného pachatele se podílel i speciální policejní tým Tempus. Jeho cílem je vyšetřovat letité případy uzavřené bez úspěchu. Jde o druhý úspěch tohoto týmu. Prvním bylo loňské objasnění pražské vraždy z listopadu 1993 a zatím posledním nedávné dopadení podezřelého z vraždy číšníka na zlínském sídlišti z roku 2001.

Podle obžaloby Martin B. udeřil podnikatele opakovaně zřejmě notebookem a poté mu zasadil bodně-řezným nástrojem 30 ran. Podle státního zástupce utrpěl muž po brutálním útoku devastační zranění hlavy včetně deformace obličeje, rozsáhlé zlomeniny spodiny a klenby lební, krvácení do mozku a četná poranění hrudníku a srdce.

Video Státní zástupce Kafka o brutální vraždě podnikatele - Blesk - Slávka Červená
Video se připravuje ...

Z bytu si Martin B. měl kromě notebooku odnést hodinky a asi 50 tisíc korun. Motivem k vraždě byla podle Kafky právě snaha si přilepšit, ale hlavně osobní rozpory s podnikatelem. Martin B. dnes u soudu vinu odmítl. "Já jsem to neudělal. Nezabil jsem ho. Nevím, co k tomu říct. Jsem z toho v šoku," uvedl obžalovaný. Dodal, že poškozeného "měl rád" a měl se prý díky němu dobře.

Podle Kafky se však Martin B. po zadržení k vraždě přiznat. Jako obviněný ale buď nevypovídal nebo vinu odmítl. Dnes u soudu pouze řekl, že z domu sebral kování, které se mu prý "šiklo". V osudnou noc údajně jezdil po barech a kolem 03:00 byl doma. Přitěžuje mu, že byl v minulosti opakovaně trestán pro násilnou trestnou činnost. Hlavní líčení pokračuje ve středu.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání