Pět minut před devatenáctou hodinou přijalo stálé operační centrum Městské policie Zlín oznámení o přistiženém zloději. Na místo proto vyjela nejbližší hlídka, která zjistila, že podezřelý již z místa utekl a po sobě zanechal spoušť v podobě rozházených věcí a přeházených šuplíků. Přítomní svědci ale dokázali poskytnout jeho podrobný popis, což se pro další průběh událostí ukázalo jako klíčové.

Strážníci o podezření ze spáchání přečinu krádeže vyrozuměli republikovou policii a následně zahájili pátrání po podezřelém. To bylo dlouho bezvýsledné, když necelou hodinu po půlnoci hlídka MP Zlín spatřila 20letého muže ze Zlína přesně odpovídajícího získanému popisu. Ten se projížděl nočním Zlínem na jízdním kole, které mělo vybroušené výrobní číslo a jistě jen shodou náhod měl sebou vrtačku, úhlovou brusku, kladivo, šroubovák a další nářadí, bez nějž byste na noční projížďku městem určitě také nevyrazili. Ke svému bicyklu se dotyčný příliš neznal a strážníkům uvedl „důvěryhodnou“ historku, že jej před několika dny koupil od člověka jménem Kevin. Jestli se ale mělo jednat o Kevina z filmové série Sám doma, Kevina Costnera nebo někoho jiného, bohužel neupřesnil.

S ohledem na zjištěné skutečnosti vyrozuměla Městská policie Zlín kolegy z Policie ČR, kteří si podezřelého s bohatou trestní minulostí převzali k dalšímu šetření.

str. Mgr. Pavel Janík I. zástupce ředitele MP Zlín FOTO: MP Zlín