Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Lékař zneužíval dětské pacientky? Je propuštěn, prý nejsou důkazy!

Soud pediatra Ivana D. napřed poslal do vězení, teď ho zprostil obžaloby. Obhajoval ho Tomáš Sokol.
Soud pediatra Ivana D. napřed poslal do vězení, teď ho zprostil obžaloby. Obhajoval ho Tomáš Sokol.  (Autor: Jana Ulrichová)
Autor: Jana Ulrichová, Kbali - 
16. září 2011
19:32

Obžaloby z pohlavního zneužití devíti pacientek zprostil včera litoměřický soud pediatra Ivana D. (47). A to přesto, že v roce 2007 jej za stejný čin poslal na 2,5 roku do vězení. Tento rozsudek ale kraj, který zpochybnil výpovědi dívek, zrušil a nařídil další dokazování. To podle soudkyně nic nového nepřineslo.

Podle obžaloby se lékař během nočních služeb v nemocnici dotýkal dívek při měření tlaku, poslechu stetoskopem nebo při masážích na prsou, stehnech a mezi nohama, dával si jejich ruce do rozkroku a otíral se o ně penisem. Některým v té době ještě nebylo 15 let. Lékař to ale popíral s tím, že dívky se na něj domluvily. Přiznal pouze pohlavní styk s jednou z nich (16), který ale oba označili za dobrovolný.

Jeho obhájce dívky postupně znevěrohodnil a tvrdil, že jediný argument dívek na počátku byl, že lékař se jim zdá být divný. „Všechny dívky vyjma jediné setrvaly na své výpovědi i v přítomnosti obžalovaného, přestože jim to asi nebylo příjemné. Jejich výpovědi si navzájem odpovídají, přitom mezi sebou o nich nediskutovaly,“ namítla státní zástupkyně. Podle soudu byly ale výpovědi dívek většinou nevěrohodné.

„Lékař se jich při masážích a měření tlaku dotýkal mimovolně,“ zdůvodnila osvobozující verdikt předsedkyně senátu Jana Márová. Dodala, že soud přihlédl i ke znaleckému posudku, podle nějž nebylo jednání obžalovaného lékaře sexuálně motivované. Rozsudek ještě není pravomocný, státní zástupkyně se proti němu na místě odvolala.

kozmix ( 17. září 2011 07:27 )

Sokol jen příjde do síně a je jasno, že neprohraje, tohle už není o právu. Vzít v takových případech spravedlnost do svých rukou, najmout pár bývalých nenapravitelných muklů a nechat ho někde hajzla ošu.kat do lékařský prd.ele. A sám by se běžel přiznat kdyby měl takhle pravidelný návštěvy ve svý rozpíchaný ři.ti

siroky11 ( 17. září 2011 04:33 )

Jak jinak to v tomto zkorumpovaném státu mohlo dopadnout? Tato "smetánka" nikdy do vězení nepůjde, vždy se najde nějaký důvod. To samé u politiků. Je to zde "Modrá špína" !!!

avina ( 16. září 2011 23:09 )

Zrzavý Sokol má takové sporné......Jednou ve stáří mu vrátí jeho pochybné obhajoby,neférovému hraboši.

avina ( 16. září 2011 23:07 )

Přizná soulož s 16 letou a je propuštěn?! Už toto ukazuje,že je to ...Být rodičem dívky,tak ho zmaluju na určitých místech...

nutelka0 ( 16. září 2011 22:10 )

Vubec bych se nedivila,ze bude Sokol obhajovat i Bartaka.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání