Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Žena obviňuje lékaře: Ukradli mi klitoris!

Darina J. (49) podala na špitál trestní oznámení
Darina J. (49) podala na špitál trestní oznámení  (Autor: Blesk - Ivana Žáková)
Autor: Ivana Žáková - 
9. června 2011
13:49

Na pokraji psychického zhroucení je Darina J. (49) z Ostravy. Tvrdí, že ji lékaři bílovecké nemocnice zmrzačili, když ji při banální operaci břicha připravili o nejcitlivější místo na ženském těle – klitoris. Od té doby má ve dne v noci bolesti a sexuální život pro ni ztratil smysl. Obrátila se i na policii, kde na špitál podala trestní oznámení.

Žena nemocnici zažalovala pro újmu na zdraví s doživotními následky. V listopadu 2007 se na chirurgickém oddělení Nemocnice v Bílovci podrobila operaci, kdy jí bylo z břicha vyjmuto cizí těleso. Ženu ale začaly trápit bolesti rodidel. Po důkladném vyšetření zjistila, že jí chybí klitoris. „Použila jsem zrcátko a nevěřila svým očím. Ten výběžek prostě zmizel,“ vzpomíná Darina J.

Dodnes prý má bolesti. „Zejména v noci, kdy nemůžu spát. Nemohu mít ani orgasmus. Jsem už tak zoufalá, že si říkám, že jsem se z té narkózy ani neměla probudit,“ povídá nešťastná žena a tvrdí, že si připadá jak pokusný králík. Už více než rok je kvůli těmto zdravotním problémům na nemocenské. „Navštívila jsem nezávisle několik lékařů. Jeden mi tvrdil, že byla u mě provedena obřízka, druhý, že mám klitoris zarostlý,“ líčí Blesku žena.

Státní zastupitelství v Novém Jičíně a v Ostravě si případ přehazují několik let jako horký brambor. Policie v Bílovci jej prověřovala jako ublížení na zdraví z nedbalosti. „Nebyly zjištěny skutečnosti nasvědčující, že byl spáchán trestný čin či přestupek,“ uvedl vrchní inspektor Lukáš Smuda. Jedním z důvodů bylo, že se policii nepodařilo kontaktovat bývalou obvodní lékařku. Bílovecká nemocnice se k případu nechtěla vyjádřit, protože lékaři, kteří ženu operovali, už zde nepracují.

Snímky, které má žena k dispozici, ukazují, že jí klitoris skutečně chybí. „Nikdy bych nedokázala hovořit o této citlivé věci na veřejnosti, ale život pro mě jako by skončil a nikde jsem se nedovolala pomoci,“ dodává smutně Darina.

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání