Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Ženu ničí smích, nemůže se soustředit

Smích jí ničí
Smích jí ničí  (Autor: Profimedia.cz)
Autor: INT, bali - 
4. června 2011
09:40

Když Angličanka Claire Scott slyší něco vtipného, smíchy se skácí na zem. Trpí totiž vzácnou poruchou, která způsobuje kolaps při smíchu. V jednom dni se takto směje až padesátkrát.

Matce (24) dvou dětí diagnostikovali kataplexii, náhlé oslabení svalů, vlivem vzrušení, strachu, překvapení a hněvu. Může trvat několik sekund, ale dokonce i několik minut. Oběť nic nevidí, jenom slyší, co se děje kolem ní.

„Někdy jsem si toho vědoma dřív, než se to stane, jindy nemám ani tušení,“ vypovídá Claire. Nebezpečí jí hrozí kdekoliv, už několikrát se jí to stalo přímo na ulici, zachránil ji však jeden chodec.

Její manžel si na její nemoc zvykl a snaží se jí pomoci. Po druhém porodu se však kolapsy vystupňovala její muž jí poradil, ať si zajde k lékaři. Neurolog jí na základě symptomů ihned určil katalepsii. Léčba potrvá několik let a Claire nebude nikdy zcela v pořádku.

crakazasecrak ( 4. června 2011 12:46 )

MAJÍ TO Z CHLASTU A Z HULENÍ!!!

crakazasecrak ( 4. června 2011 10:34 )

no tady žijí takové ošklivé anglánky.....ale tlusté jako s..fi..ně

cocococo ( 4. června 2011 10:20 )

skrabalove.Neni o cem psat? Tak nehulte a prestante chlastat.Piste neco o arabacich a muslimech ,at si vzpomenu s laskou na my stredoveky predky,kteri je hubili po stovkach.

Zobrazit celou diskusi