Úterý 30. dubna 2024
Svátek slaví Blahoslav, zítra je Svátek práce
Polojasno 23°C

Pražský lékař trýznil i další asistentky, zatím jich je sedm

Autor: bali - 
13. srpna 2011
16:13

Lékař Jaroslav Barták trýznil své asistentky. Ty se několik let bály promluvit, protože jim vyhrožoval. Některé bil, jiné sexuálně napadal na služebních cestách. První na něj upozornila dvaadvacetiletá Lucie. MF DNES získala výpovědi dalších.

Zuzana (27) se setkala s agresivitou svého šéfa Bartáka na pracovní schůzce v Číně. Ve výtahu se k ní otočil a naléhal, aby s ním šla do nevěstince, což odmítla, pak začalo peklo. "Popadl mě za vlasy, vytáhl ven z výtahu a srazil na zem. Začal mě kopat a přitom řval. Brečela jsem a prosila, ať mě nechá. Pak mě napadlo: zabij mě, ať už všichni zjistí, jaký jsi ďábel," vzpomíná.

Zuzana se ještě dnes klepe. Lékař jí prý bil, sexuálně napadal a trýznil. Podobně hovoří i další z žen, které byly napadeny. Scénář všechny ženy popisují stejně. Najal si je na inzerát a ověřil si, že neumějí cizí jazyk. Odvezl je na pracovní cestu do ciziny, kde je týral.

"Sexuálně mě obtěžoval. Pak mi dal něco do pití a já se probudila až ráno. Když jsem řekla, že dám výpověď, odvezl mě do hotelu v Karlových Varech. Vyhrožoval, že zabije mého přítele a rodinu," plakala bývalá asistentka z Brna

Vlivného lékaře se dívky bály. Barták jim vyhrožoval jmény nejvlivnějších Čechů – politiků, ministrů, soudců, žalobců či představitelů tajných služeb. A ženy měly strach, Barták se totiž s mocnými skutečně stýkal. Případ se zatím dále vyšetřuje.

mabran ( 16. srpna 2011 15:59 )

K doporučení jednoho přispěvatele " uzavřít na psychiatrii": Ono se toho moc vyléčit nedá. Postižení, nebo postižené si mají vždy hned stěžovat a věc řešit. Také rodiče mají na zvláštnosti svých dětí upozorňovat. Mnohému by se dalo předejít, i když takového člvoěka neobrátíte zcela, neměl by být ve stavu nebezpečného agresora zcela volný.

danamarie ( 15. srpna 2011 11:39 )

Tak tohle je pan doktor-přednosta kliniky-elita národa

danamarie ( 15. srpna 2011 11:36 )

Hrozné,jaké zrůdy chodí po světě...

e.44 ( 14. srpna 2011 17:19 )

O té dohodě máš pravdu. Jenže můj příspěvek je jaksi vytžen z kontextu díky nové zmatené formě diskuse a je pokračováním delší diskuse níže. Ve zkratce: Nepsala jsem, že by ta asistentka byla SM, ale že kdyby Barták měl v hlavě mozek, nějakou se SM zaměřením by si na to sehnal a bylo by po problému. Ovšem kdyby ho chtěl někdo zlikvidovat, tak by to šlo i se SM zaměřenou ženou, která by si pak hrála na chudinku ublíženou. Prostě jsem jen tak nastínila různé možnosti... A ten můj poslední příspěvek byl jenom reakcí na to, jak pavucinka psala, že by to podle ní bylo i na SM ženu moc...

barkaj ( 14. srpna 2011 15:27 )

Mám pocit, že v SM jde o dohodu, t.j. obě strany se domluví, kam až zajdou. A tady tipuji, že nic domluveného nebylo.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání