Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Opilý zubař dostal pokutu a nesmí ordinovat

Už tento týden lékař na dveře své ordinace vyvěsil, že se do půlroku vrátí
Už tento týden lékař na dveře své ordinace vyvěsil, že se do půlroku vrátí  (Autor: Blesk)
Autor: Jiří Čada, Kbali - 
2. září 2011
11:42

Dvacet pět tisíc korun pokuty a rok pozastavená praxe. Takový trest vyměřila podle informací Blesku přestupková komise radnice ve Světlé nad Sázavou zubaři Jiřímu P. Ten ve městě v polovině května ordinoval opilý.

Na zubaře přivolal policisty otec malé pacientky poté, co zjistil, že se lékař ve své ordinaci potácí. Policejní hlídka pak zubaře převezla na záchytku. Verdikt světelských úředníků však způsobil, že se ve městě a v okolí ocitlo několik stovek pacientů bez lékařské pomoci. Zbylí tři stomatologové totiž odmítli převzít pacienty potrestaného zubaře.

„Přestupkové řízení je ze zákona neveřejné a já doteď nevím, jak byl zubař potrestán,“ tvrdil Blesku starosta Světlé Jan Tourek. „Jen bych si přál, aby trest byl ve spodní hranici a lékař začal co nejdříve ordinovat,“ dodal ustaraně. Úředníci přestupkové komise jako by jeho slova nakonec vyslyšeli. Muži hrozil až dvouletý distanc a padesátitisícová pokuta.

Lékař s novináři odmítá komunikovat. Radnici prý slíbil, že se nad náhradou za sebe zamyslí. Už tento týden však na dveře své ordinace vyvěsil, že zhruba do půl roku se vrátí ke své praxi. Jak je tedy vidno, nejvíc na celou trapnou záležitost doplatili pacienti.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi