Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Slovenka (20) ukopala novorozeně: Dostala 15 let!

Slovenka dostala 20 let za zavraždění novorozené dcery.
Slovenka dostala 20 let za zavraždění novorozené dcery.  (Autor: Zbyněk Schnapka)
Autor: ČTK, jaj - 
11. února 2011
11:44

Je rozhodnuto! Žena, která porodila své dceru do WC a poté ji ukopala, půjde na 15 let za mříže. Nebylo to její první těchotenství, již v 19 letech šla na potrat. O dítě, které později zavraždila, neměla zájem. Chtěla ho dát k adopci. U soudu se vymlouvala.

Slovenka porodila loni v září na toaletě jedné z plzeňských ubytoven živou, donošenou holčičku schopnou života. Podle spisu ji pak hodila na zem, kopla ji a šlápla na ni. Dítě mělo vážná zranění hlavy a hrudníku a zemřelo.

Žena v Plzni pracovala od května. Přiznala, že těhotenství tajila, a to i před svým přítelem. Nechodila na lékařské prohlídky, pro dítě nechystala žádnou výbavičku. U soudu řekla, že o tom moc nepřemýšlela. Dítě si prý nechat nechtěla, ale chtěla ho dát po porodu k adopci.

Těhotná už byla podruhé, předchozí těhotenství ukončila v 19 letech interrupcí. Že opět čeká dítě, zjistila prý až po příchodu do Plzně.

Zabila dítě a šla se osprchovat

Žena vypověděla, že porodila děvčátko na toaletě. "Spadlo do záchodové mísy, vyndala jsem ho a utrhla pupeční šňůru," popsala v slzách soudu. Když začalo plakat, tak ho zvedla a zatřepala s ním. Prý byla rozrušená a slabá a neví, jestli ho pak pustila nebo jí spadlo na zem. "Když jsem ho chtěla překročit, abych ho zvedla, neuvědomila jsem si, že mám stále ještě stažené tepláky a stoupla jsem na něj," dodala. Děcko pak vzala, donesla na pokoj, zabalila do prostěradla a nechala ležet na zemi. Když zavolala příteli, že porodila mrtvé dítě, šla se osprchovat.

simamach ( 12. února 2011 18:23 )

Sůyšela jsem to taky. A nechápu, jak si vůbec mohl dovolit toto říct!!!Když jsem slyšela, jaké měla ta hplčička zranění a co jí ta zrůda udělala, rozbrečela jsem se. Mám sama dvě děti a jsem proti trestu smrti, ale když něco takovýho slyším, tak nevím. Možná by byl tady na místě.

simamach ( 12. února 2011 18:19 )

Přesně tak. tyto "matky" bych v prvním případě hlavně sterilizovala.

divenka ( 12. února 2011 08:09 )

jasně, je tu možnost, že jí trest za dobré chování sníží.... vím i to je v naší republice bohužel běžný jev ale stejně ta by už neměla mít možnost mít dítě, sterilizace by pro ni byla řešení. A také by navždy měla dohlížet sociálka, aby neměla možnost vychovávat žádné dítě!!! Ani kdyby bylo případného partnera o adopci nemluvě.

pgga ( 11. února 2011 22:27 )

ale co tam mate za "pravo"? 15 let za vrazdu a jeste k tomu timto hroznym zpusobem? A ven za "dobre chovani" ma moznost dostat se kdy? HRUZA!

pgga ( 11. února 2011 22:26 )

ale co tam mate za "pravo"? 15 let za vrazdu a jeste k tomu timto hroznym zpusobem? A ven za "dobre chovani" ma moznost dostat se kdy? HRUZA!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání